Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

Fostul model internațional Viorica Săpânțan așteaptă acasă, cu febră și emoții, rezultatul testului COVID- 19

Viorica Săpânțan, românca devenită faimoasă în high-life-ul spaniol datorită unei colecții de pantofi inspirați de ”Cimitirul Vesel”, localitatea sa natală, nu e atât de veselă. Asteaptă în izolare, acasă, la Madrid, diagnosticul după testarea COVID 19.

De Florian Gheorghe,

Fost model internațional, acum designer de pantofi, Mariana Viorica Săpânțan a sunat la numărul special de urgență în urmă cu câteva zile, când a simțit semne posibile ale infectării, în special febră puternică, 37,8 grade Celsius, transpirație și frisoane. Însă, din cauza numărului mare de apeluri și cazuri cu care se confruntă regiunea Madrid (zona ce a devenit epicentrul pandemiei în Spania), după ce a descris simptomele, i s-a indicat să reziste acasă, în izolare, și să revină dacă îi crește temperatura.

 ”Am trecut printr-o fază a febrei cu dureri în piept. Mult timp n-am simțit nici gustul și nici mirosul. Acum, sper, sunt mai mai bine, simt că al meu corp ar avea nevoie de refacere” ne spune românca Viorica Săpânțan, care a fost testata de un echipaj al ambulanței, dar acesta trebuie repetat, căci respectivul set de testare a fost ulterior considerat neeficient.

Viorica Săpânțan s-a făcut cunoscută în lumea fashion-ului spaniol datorită colecțiilor de pantofi pictați cu motive populare și în culorile specifice ”Cimitirului Vesel”, reper al localității maramureșene de unde este originară, Săpânța.

Cândva model internațional pentru prestigioase firme de cosmetice, românca a avut șansa să devină un producător renumit după ce a câștigat un premiu de încurajare la un concurs pentru micii designeri. Anul trecut pantofii săi au ajuns și pe catwalk-ul prestigiosului Fashion Week Madrid (Pasarela Cibelles). Viorica Săpânțan produce și pentru magazine din mari centre comerciale din Spania, țara unde s-a stabilit  în urmă cu 16 ani, după ce a primit o bursă de studii.

Close
Închide
  Close