Giliola Motoi a murit vineri seară, la numai 47 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Actriţă a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, ea a fost căsătorită cu marele actor George Motoi, de la a cărui dispariţie au trecut doi ani.
Giliola Motoi s-a născut pe 26 august 1969 la Brăila, a absolvit Academia de Arte Luceafărul, Bucureşti, 1996, clasa profesorului George Motoi, cel care avea să îi devină soţ mai târziu și care a mai fost căsătorit cu marea actriță Cezara Dafinescu.
Margareta Pâslaru, umilită de francezi! Ce-a ajuns să facă după ce aceștia au râs de ea
De altfel, între cele două au fost mai multe discuții, una dintre ele din cauza faptului că Cezara Dafinescu a fost înlocuită în spectacolul „Cinci femei de tranziţie” chiar de Giliola Motoi, iar acest lucru a înfuriat-o la culme pe celebra actriţă, care şi-a considerat „rivala” „mult prea tânără pentru rol”.
Cele două actrițe s-au reunit la înmormântarea lui George Motoi, însă nu și-au vorbit. Cezara Dafinescu a stat retrasă, alături de fiica și nepoții săi, lasând-o la căpătâiul artistului pe Giliola, cea care i-a fost alături acestuia până în ultima clipă.
Cine a fost Giliola Motoi
La Teatrul Național din București, Giliola Motoi a jucat în spectacolele „Spitalul special” de Iosif Naghiu, regia Ştefan Iordănescu, 2010, „Ultima oră” de Mihail Sebastian, regia Anca Ovanez Doroşenco (din 2007), „Patimile Sf. Tommaso d`Aquino”, după Alex Mihai Stoenescu, regia Grigore Gonţa, 2005, „Coada”, de Paul Everac, regia Paul Everac, 2004, „Cinci femei în tranziţie”, de Rodica Popescu Bitănescu, 2003, „Dulcea mea doamnă, Eminul meu iubit”, adaptarea şi regia George Motoi, 2002, „Mofturi la Union”, după I.L. Caragiale, regia Gelu Colceag, 2001, „Omul din La Mancha” de Dale Wasserman, regia Ion Cojar, 2000, „Generaţia de sacrificiu” de I. Valjan, regia Dinu Cernescu, 1999, „Regele şi cadavrul” de Vlad Zografi, regia Andreea Vulpe, 1999, „Năluca” de Fănuş Neagu şi Lucian Chişu, în regia lui Dan Micu, 1998, „Macbett” de Eugene Ionesco, regia Beatrice Bleonţ, 1996.
Giliola Motoi a primit Premiul Naţional de Interpretare „Elvira Godeanu”, acordat de Asociaţia Umoriştilor din România (A.U.R), pentru rolul Magda Minu din piesa „Ultima oră”, de Mihail Sebastian, Teatrul Naţional Bucureşti, 1996.
Trupul neînsuflețit al artistei va fi depus la Biserica Sf. Maria, luni, 10 iulie, de la ora 11.00, iar înmormântarea va avea loc de la ora 12.00 la Cimitirul Sfânta Vineri, acolo unde este înhumat și George Motoi.
Ce s-a întâmplat la mormântul Mădălinei Manole, la 7 ani de la moartea artistei. Avem imaginile
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!