De Florian Gheorghe,

“Părintele muzicii electronice în România”, cum a fost supranumit Rodion, are ciroză și toți banii pe care-i obține de pe urma puținelor sale prestații muzicale se duc pe medicație. E aproape resemnat în fața sorții, însă la toate necazurile sale s-a mai adăugat unul, care i-a pus capac. Muzicianul de 66 de ani susține că nu mai are unde să fie îngropat, când se va duce, pentru că mafia cimitirelor l-a lăsat fără locul de veci moștenit.

“Pentru mine s-a inițiat programul «Ultima casă». Locul nostru de mormânt era un loc răvnit, pe aleea principală, lângă drum. Acum, va trebui să-mi cumpăr alt loc de veci, la preț de mafie”, se plânge Rodion Ladislau Roșca. Locul de veci despre care vorbește se află în cimitirul din satul natal al muzicianului, Aschileu Mare, județul Cluj, loc unde, neavând pensie și fiind grav bolnav, s-a și mutat cu mulți ani în urmă, în casa părintească.

Rodion, care în 1977 a înființat grupul Rodion G.A. (alături de Gicu Fărcaș și Adrian Căprar), proiect considerat revelația rock a României acelor vremuri, a fost în ultima lună și subiectul unei campanii umanitare, însă fără rezultate spectaculoase. Supranumele său, “părintele muzicii electronice”, nu a mișcat prea mult comunitatea.

“Din 80.000 de euro, cât am nevoie, în contul meu au ajuns 180 de euro, de la 16 îngeri. Dar nu are nimeni nici o obligație față de mine”, spune artistul resemnat.

În anii 1970-1977, Rodion Ladislau Roșca a înregistrat peste 70 de piese prin metode proprii. În 2013, Casa de producție muzicală londoneză Strut Record l-a redescoperit și i-a lansat primul album integral semnat Rodion G.A.

Iar anul trecut și anul acesta, după trei decenii de pauză, artistul a fost aplaudat la Untold, Electric Castle, Smida Jazz Festival, dar și în cluburi din Budapesta, Berlin, Copenhaga și Londra.

Citeşte şi:

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile