MENIU CAUTĂ
, de Simona Josan

Îi mai ştii pe puştii din videoclipul „LAMBADA”? Vezi CE TURNURĂ ULUITOARE a LUAT VIAŢA LOR şi CU SE OCUPĂ! VIDEO

Distribuie

În 1989, întreaga lume era vrăjită de piesa Lambada, al cărei instrumental era semnat de grupul francez Kaoma, iar vocea guturală, dar melodioasă, îi aparţinea Loalwei Braz. Chiar dacă ritmurile şi mişcările un pic prea îndrăzneţe erau pentru oameni mari, în realizarea videoclipului s-a folosit o formulă neaşteptată, care s-a dovedit a fi câştigătoare: doi copii superbi – o fată înaltă, blondă, subţirică şi frumoasă foc, pe nume Roberta, şi un băietan de culoare, Chico, ce încearcă să îi atragă atenţia puştoaicei. Când reuşeşte să intre în graţiile Robertei, tatăl fetei se opune prieteniei dintre cei doi, însă Loalwa intervine şi, cu ajutorul mişcărilor de Lambada, reuşeşte să-l distragă şi să-l tempereze.
Aşadar, hitul venea şi cu această poveste inocentă care a cucerit întreaga planetă şi care a adus totodată celebritate „cuplului”. La scurt timp, o echipă de producători le-a propus Robertei şi lui Chico să formeze un duo muzical. Au scos rapid prima melodie, Frente a Frente, care a ocupat locul 5 în topurile din Franţa. Au urmat „Esperança do Natal” (1991) şi 
„Festa no mar” (1992). Pe lângă aceste succese, copiii au devenit şi buni prieteni, ajungând aproape de nedespărţit: mergeau la şcoală şi îşi făceau temele împreună, împărtăşeau pasiunea pentru dans şi au fost multă vreme cooptaţi în trupa Kaoma, prestând celebrele mişcări de „Lambada” în spectacole.
La un moment dat însă, succesul Lambada s-a stins, şi odată cu el şi cel al lui Chico şi al Robertei. S-au despărţit, iar în prezent vieţile lor se desfăşoară departe de lumina reflectoarelor, în Brazilia, luând o turnură cu totul neprevăzută.
Chico, în vârstă de 36 de ani, este preot la o biserică protestantă şi este căsătorit, iar soţia şi fiica lui lucrează ca misionare în congregaţie în oraşul Vila Velha, iar Roberta este … medic veterinar şi este căsătorită.

Comentarii