Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Ilie Micolov e prizonier în propria casă. Nu-și mai poate folosi picioarele și merge doar ajutat de cârje
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > EXCLUSIV/ Ilie Micolov e prizonier în propria casă. Nu-și mai poate folosi picioarele și merge doar ajutat de cârje

EXCLUSIV/ Ilie Micolov e prizonier în propria casă. Nu-și mai poate folosi picioarele și merge doar ajutat de cârje

Legendă a muzicii românești, Ilie Micolov a fost văduvit de sentimentul dragostei, deşi capodopera sa, "Dragoste la prima vedere”, fost liantul a sute de iubiri. După ani de atenție, admirație și bani, artistul își duce traiul părăsit de familie, izolat într-un mic apartament în care a devenit prizonier din cauza neputinței de a se deplasa.

De Florian Gheorghe,

Sunt săptămâni în care artistul, care pe vremuri avea pe rol sute de bancuri și o veselie molipsitoare, nu coboară din casă, iar singura sa legătură cu exteriorul este prin intermediul telefonului și al unui vecin care-i mai face cumpărăturile și se asigură că-i bine. Bolnav de o vasculită acută la picioare, agravată din cauza greutății sale, dar și a diabetului, a astmului și de probleme cardiace, Ilie Micolov își duce mândru, fără să apeleze la niciun ajutor, traiul, unul poate mai rău decât la închisoare. Demnitatea îl face să refuze orice discuție despre acest subiect ori să ceară vreun ajutor și nu se desparte de cârje care, având în vedere că vine iarna, devin inutile.

Ilie Micolov prizonier în apartamentul său. Greutatea îl face să se sprijine într-o cîrjă

Nu are pensie, soția și fiica i-au întors spatele (artistul a ales să se reîntoarcă în România, mutare dezaprobată de familie, care a decis să rămână în Germania) și din cauza dificultății de a se deplasa, îi este imposibil să onoreze eventuale solicitări, iar acest lucru îl omoară cu zile, conducându-l către depresie. Artistul și-ar dori nespus să urce iar pe scenă și să cânte, fie și de pe un scaun, dar acest lucru nu l-a mai făcut de la începutul anului. În ultimii trei ani a fost internat de mai multe ori în spitale, ultima oară fiind adus cu ambulanța la Spitalul clinic Dr Ioan Cantacuzino din București.

Cândva cel mai admirat artist în branșa artistică datorită faptului că a sfidat-o pe însăși Elena Ceaușescu (deci acest lucru l-a costat excluderea sa ca artist din programele televiziunii, radiourilor, scenelor și din magazinele de muzică) Ilie Micolov înfruntă acum propria soartă și doar ajutorul colegilor săi l-ar putea salva.


Cum a început relația dintre Andi Moisescu și Olivia Steer. „Am trăit cu impresia că e prins într-o relație serioasă, cu perspective” | FOTO

Close
Închide
  Close