Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > «Îmi doresc să vizitez toată România!» Celebrul solist grec Nikos Vertis a stabilit un record de spectacole la Sala Palatului - 3 concerte sold out

«Îmi doresc să vizitez toată România!» Celebrul solist grec Nikos Vertis a stabilit un record de spectacole la Sala Palatului – 3 concerte sold out

Nikos Vertis, unul dintre cei mai populari artiști de muzică grecească, își consolidează acest statut și în România. Se află aproape de stabilirea unui record pentru un artist străin, acela de a susține trei spectacole consecutive, cu “casa închisă”, la Sala Palatului. În ciuda popularității sale, Nikos Vertis, 43 de ani, ne-a mărturisit, într-un interviu exclusiv, că “fuge cât poate de celebritate”.

De Florian Gheorghe,


Libertatea: În ultimii ani, ai devenit cel mai important cântăreț de muzică tradițională greacă și în România. Te surprinde asta?

Nikos Vertis: Mă surprinde plăcut și sunt foarte bucuros că se întâmplă acest lucru.

– Românii iubesc vocea și cântecele tale, deși foarte puțini înțeleg ce cânți. Care sunt temele, mesajele melodiilor tale?

– Sunt foarte recunoscător publicului din România pentru ceea ce face pentru muzica mea, s-a văzut asta în ultimii ani. Știu că nu toți înțeleg limba greacă, însă ritmurile romantice pun stăpânire pe oricine. Cred că publicul își lasă mintea să “călătorească”, își creează propriile versuri, care să se potrivească muzicii. Cele mai multe teme ale melodiilor mele sunt dedicate dragostei. Cânt în general despre iubire, dar și despre tristețea despărțirilor.

– Cum ți se pare publicul român?

– Publicul român care vine la concertele mele este foarte special, arată mult respect artistului atunci când acesta evoluează și-l susține necondiționat. E prompt, cumpără bilete la concerte și nu văd locuri libere în săli, de fiecare dată când vin în țara voastră.

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava
Recomandări

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava

 

– Ai declarat că te deranjează celebritatea, că ți-e frică de ce aduce ea. Acasă te mai poți plimba nestingherit?

– Nu mă consider chiar o celebritate, mă mulțumesc că muzica mea ajunge la inimile celor ce ascultă, mai puțin imaginea. Încă mă pot plimba în siguranță, și-mi doresc ca viața mea personală să rămână una simplă, umilă, așa mă pot bucura într-adevăr de ea.

– Te-ai născut în Olanda, unde ai făcut și liceul, dar stagiul militar l-ai făcut în Grecia. Te consideri un patriot?

– Din respect pentru țara și părinții mei, amândoi greci, am fost sub arme, mi-am dorit asta, n-am vrut să ratez stagiul de pregătire militară. În general, urăsc războiul și susțin pacea. Îmi doresc să vină ziua în care nu vor mai fi arme în lume.

– Ești iubitor de viteză. Ce ți-ar satisface pofta de adrenalină cel mai mult, viteza pe două ori pe patru roți?

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”
Recomandări

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”

 

– De regulă, sunt șofer “pe patru roți”. Iubesc viteza, dar prefer să “mă dau” pe o pistă profesională. E mai sigur așa, și pentru mine, și pentru ceilalți participanți la trafic. Iubesc kart-ul și iuțeala lui. Iubesc și ciclismul, însă mi-e un pic teamă, să vă spun adevărul. Oamenii din trafic nu-s atenți la cei pe două roți.

– Ți-ai propus un spectacol, dar, cererea fiind mare, vei avea trei concerte, în zile consecutive, la Sala Palatului. Te apropii de recordul celor mai populari artiști români. Vom avea parte de un tur național Nikos Vertis?

– Nu știu încă dacă sunt atât de cunoscut să pot face un turneu în România. Cel mai important e că, după show-urile mele, primesc zeci de mulțumiri. Oamenii spun că s-au distrat bine. Asta e munca mea, nu să mă compar cu alți artiști.

– Românii preferă Grecia vara, fiindcă merg la plajă. Tu iubești marea doar iarna. Cum așa?

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”
Recomandări

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”

 

– Atunci mă relaxez, mă bucur în liniște de locuri, de plajă. Iarna nu e atât de aglomerat la mare, la fel și vara, la munte.

– Ce alte locuri din România, în afară de București, ai mai vizitat?

– Am fost cândva în Constanța. Îmi doresc să călătoresc în toată România, să văd întreaga țară, nu doar Bucureștiul.

– Aici ai multe admiratoare. Poate, în sfârșit, pui capăt burlăciei, fetele abia așteaptă!

– Niciodată nu poți să știi… Ha-ha-ha!

Close
Închide
  Close