Cu ochii în lacrimi, aproape 1.000 de persoane au participat la slujba de înmormântare a lui Ioan Gyuri Pascu, în oraşul natal, Agnita. Toţi vecinii de pe strada Spitalului, unde a copilărit, au venit să își ia rămas bun de la artist.

 

Preotul, care în urmă cu 30 de ani îl asculta pe stadionul din oraş, cântând, atunci când a venit cu Cenaclul Flacăra, a fost cel care a spus cele mai emoţionante cuvinte la slujbă.

„Mă tot întreb de ce Dumnezeu şi-a adunat la sine, în ultimul timp, marii actori. Mari poeţi, mari talente şi chiar umorişti, cum e cazul lui Gyuri? Pentru mine este o singură explicaţie: că Dumnezeu a dorit să-şi facă acolo sus, în Ceruri, o trupă de teatru de elită, un alt Odeon, un alt teatru naţional, un alt grup Divertis”, a spus preotul Ioan Jurca, din Agnita, jud. Sibiu.

gyuri pascu1Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Colegi, prieteni, vecini, oameni simpli, toţi au vrut să îşi ia rămas bun de la Gyuri. Pentru ei, era simplu: „Gyuri”. Îi spuneau artist doar când îl vedeau la televizor. Însă atunci când venea acasă, era prietenul tuturor, omul care a vorbit de Agnita peste tot în lume, care nu şi-a uitat dascălii, colegii, vecinii, prietenii.

INTERVIU. România și hidrogenul verde: cât este de sustenabil și când îl vom folosi pentru transport și încălzire? „Nu ar trebui să crească factura”
Recomandări
INTERVIU. România și hidrogenul verde: cât este de sustenabil și când îl vom folosi pentru transport și încălzire? „Nu ar trebui să crească factura”

„Dumnezeu să-l odihnească! Suntem triști cu toții pentru că, din păcate scena românească a mai pierdut un om bun. Nu știu ce ar trebui să se întâmple ca să aveți grijă de artiști. Nu când am murit, ci cât trăim. Nu ne ajută nici statuile, nici diplomele. Tot am auzit că Gyuri s-a retras din viața artistică. Gyuri nu s-a retras din viața artistică, a fost retras. În momentul în care nu te mai cheamă la spectacole, nu mai ai un contract, te retrag ei automat”, a spus Elena Cârstea, prietena lui Gyuri din copilărie, cea cu care marele artist cânta încă din copilărie, iar vecinii veneau să îi asculte.

inmormantare-gyuri-pascu-5 elena carstea

Elena Cârstea: ”Știu că ai să-l faci pe Dumnezeu să râdă”

Cântăreața a scris un mesaj și pe panourile amplasate la intrarea în biserică, acolo unde oamenii au putut să lase cuvinte de adio pentru artist.

::placeholdeR–>

Şi colegii din Grupul Divertis au venit la înmormântare însă nu au vrut să spună niciun cuvânt. Au adus pentru Gyuri o coroană mare din trandafiri de toate culorile.

 

Vineri, înainte de începerea ceremoniei de înmormântare, care a fost oficiată de patru preoți, curtea bisericii era plină de coroane trimise de înalte oficilități ale României, printre care președintele Iohannis sau premierul Dacian Cioloș, de colegi, prieteni sau oameni care l-au îndrăgit.