MENIU CAUTĂ

INTERVIU EXCLUSIV/ Pe 25 decembrie, la Paula Seling e de două ori sărbătoare! Cum i-a influențat viața faptul că s-a născut de Crăciun

Distribuie

Pentru una dintre vedetele noastre, Crăciunul nu e doar de-spre împodobitul bradului, frământatul cozonacilor, masa în familie, colinde şi cadouri pentru toţi cei dragi, ci şi despre propria aniversare. Paula Seling s-a născut pe 25 decembrie, iar pentru ea această sărbătoare este una specială, petrecută mereu alături de părinţi, de soţ şi de fratele ei.

Libertatea: Te-ai născut de Cră­ciun. Sufereai, când erai mică, din pricina faptului că nu-ţi puteai sărbători şi tu ziua de naştere ca toţi ceilalţi copii?

Paula Seling: Eram puţin supărată că de ziua mea nu puteam să le ofer bomboane colegilor, la şcoală, pentru că eram în va­canţă. În timpul şcolii, mă uitam cu jind la alţi copii care aranjau mici cadouri pe băncile unor colegi, de ziua lor. Însă părinţii mei organizau, uneori, petrecerea de ziua mea înainte sau după Crăciun, aşa că exista o compensaţie.

Primeai mai multe cadouri de Cră­ciun, dat fiind că era şi ziua ta?

Când eram mici, Moş Crăciun nu era despre cadouri şi surprize, de asta se ocupa Moş Nicolae, aşa că partea cu cadourile nu era aşa ”gravă”. Înainte de Crăciun, mama încerca mereu să ne cumpere sau să ne facă hăinuţe noi, mergeam uneori împreună prin magazine şi puneam ochii pe anumite hăinuţe, cizmuliţe sau ghete, iar dacă ne doream ceva anume şi era prea scump sau nu se găsea mărimea noastră, tricota ea pulovere, ba chiar croia şi cosea geci sau haine groase, de iarnă, pentru mine şi pentru fratele meu, Paul. Aşa că, de Crăciun, mereu mergeam la colindat în haine noi.

De ce Paula, de ce nu… Noelle? Sau Crăciuniţa?

Părinţii mi-au ales numele după cel al fratelui meu drag, Paul, care mereu a avut mare grijă de surioara lui mai mică. Îmi amintesc de un moment greu din perioada când eram la o grădiniţă de la care mama ne-a mutat ulterior, când o educatoare total nepotrivită pentru această meserie s-a răstit, strâmbându-se la mine, iar eu am început să plâng. Paul a aşteptat ca femeia să plece, a coborât din pătuţul lui şi a venit la mine să mă ajute să depăşesc momentul. În afară de Paula, mă cheamă şi Iulia, după bunica mea, o femeie puternică, bună, muncitoare, corectă şi iubitoare.

E Crăciunul o sărbătoare specială pentru tine?

Bineînţeles. Fiind născută chiar de Crăciun, îmi doresc să fiu alături de familie în această zi mare. Îmi amintesc că o singură dată nu am fost acasă de Crăciun şi m-am simţit atât de singură şi de nelalocul meu, încât am luat decizia ca de Crăciun, soţul meu şi cu mine să fim mereu cu familia.

Ce-ţi aminteşti din copilărie, legat de Sărbători?

Îmi amintesc de zilele dinaintea Crăciunului, când făceam pregătirile cu mama şi cu bunica mea, când mirosea în toată zona a colaci şi a brânzoaice proaspăt coapte şi când ne dădeam cu sania până la 2.00 dimineaţa, în Ajun.

Ai păstrat vreun cadou din copilă­rie, vreo jucărie?

Am câteva păpuşi, pe care şi azi le găsesc în camera mea, pentru că mama le-a păstrat cu drag.

Până să primească pianina, Paula Seling a «cântat» la un carton!

Care a fost cel mai frumos cadou de Crăciun primit vreodată?

Pianina pe care am primit-o, fratele meu şi cu mine, în urma câştigării premiului 3 la concursul Ciprian Porumbescu, de la Suceava. Până atunci, ”cântasem” pe un carton care avea desenată o claviatură de pian. Îmi mai amintesc de o haină de iarnă la care mama mea a lucrat intens săptămâni în şir, pe care o consideram cea mai frumoasă, pentru că era unică, nu mai avea nimeni ca mine. Era mov şi supercălduroasă.

Care-i cel mai frumos Crăciun de care-ţi aminteşti?

Eram în clasa a II-a când părinţii mei au făcut eforturi să termine de aranjat apartamentul în care urma să ne mutăm înainte de Crăciun. Ziua de Crăciun am petrecut-o împreună în casă nouă, în miros de bucate gătite la aragazul nou, fericiţi că aveam fiecare camera lui proaspăt zugrăvită, cu parchet lăcuit strălucitor, cu planuri mari şi multă fericire, cu brad împodobit cu tot sufletul. Îmi amintesc că-mi plăcea să fac decoraţiuni de brad din carton, folosind globurile sparte din anul trecut. A fost foarte frumos, au venit neamurile, verişorii, şi ne-au colindat în casa cea nouă.

În copilărie obişnuiai să mergi cu colindul de ziua ta?

Da, sigur. Şi am reluat obiceiul în liceu, cu colegii, colindând cât de frumos puteam profesorii.

Multe vedete concertează de Crăciun şi de Revelion. Ţie ţi s-a întâmplat des să munceşti de ziua ta? Sau refuzi din start astfel de angajamente?

Am luat decizia ca de Crăciun să nu muncesc niciodată. De Revelion e însă altă poveste, atunci e o sărbătoare ”pământeană” şi chiar mă bucur când mă prinde pe scenă trecerea dintre ani.

Citește mai multe despre Paula Seling pe Libertatea.

Comentarii