MENIU CAUTĂ
25 Iun. 2015 13:55

INTERVIU | «Firicel» a plecat de-acasă la 11 ani! Cuzin Toma a lucrat în mină, la shaormerie şi ca paznic pe şantier, înainte să devină actor

Distribuie

Libertatea: Să-ncepem cu “Las Fierbinţi”, că doar aşa ai devenit faimos. Primeşti mai multe oferte de când îl joci pe Firicel?

Cuzin Toma: Televiziunea te face cunoscut, popular. Nu ştiu dacă şi faimos... Nu pot spune că am primit mai multe oferte. Dar sunt mai cunoscut, iar asta se datorează serialului.

Firicel are o marcă proprie, râsul acela măgăresc. Cine a venit cu ideea?

Am râs la un moment dat aşa, am propus să fie ales, iar Dragoş Buliga, regizorul serialului, a spus: Rămâne!'. Şi aşa a devenit viral râsul lui Firicel…

Comoara' e cel mai recent film în care ai jucat, dar şi singurul în care ai apărut cu soţia şi fiul. Tu ai propus această formulă?

Nu am propus eu, ba chiar am avut o reţinere… Am acceptat destul de greu să joc cu ei. Nu a fost uşor, dar am avut încredere în Corneliu Porumboiu şi totul a fost foarte bine.

Fiul tău, Nicodim, are în­clinaţie către actorie sau a fost doar un experiment?

Nicodim vrea să se facă regizor, aşa zice el acum, la 8 ani… Dar copiii vor să se facă multe. Nu a fost un experiment, a fost o nevoie emoţional-artistică. A făcut şi o şcoală de actorie pentru copii, adică s-a pregătit ca un profesionist.

Unde s-a născut Cuzin, unde a crescut şi ce-a făcut înainte să devină cunoscut?

Sunt născut în Sprâncenata, judeţul Olt. Am crescut la Peştişani de când mă ştiu. Grădiniţa, şcoala, armata sunt făcute acolo. Am plecat de mic de acasă, la 11 ani, când mi-am luat viaţa în mâini. Pe Cristina, soţia mea, am cunoscut-o la Peştişani. Venea în va­canţă la bunici. M-am îndrăgostit la 16 ani. De la 18 ani suntem împreună.

Soţia ta e pictoriţă şi îşi sem­nează pânzele Cuzina… De unde această idee?

Prietenii şi colegii ne spuneau Cuzin şi Cuzina. Şi-a însuşit numele.

Nu ai avut o viaţă tocmai uşoară până să-ţi faci un nume în actorie… Pe unde ai lucrat şi care au fost cele mai bănoase meserii pe care le-ai practicat?

Cine spune că acum e uşoară? Am lucrat destul… un an şi ceva în mină. Ce să zic, nu am stat mai puţin de trei luni într-un loc. Reuşeam să mă integrez repede, să învăţ ce am de făcut, apoi, rămânea un gol şi oricât de bine îmi era, voiam altceva… voiam mai mult. Cel mai bine câş­ti­gam în mină.

Cum ai ajuns în mină? Aveai pregătire în domeniu?

Păi, am terminat un liceu de profil: electro-mecanic, reparaţii şi întreţinere in­­stalaţii şi utilaj minier.

Ai lucrat şi-n restaurant…

Da, am lucrat şi la un restaurant cu pretenţii, dar şi la o shaormerie.

Acum mai găteşti?

Doar foarte rar. Îmi ajut soţia când sunt acasă, însă ea găteşte cel mai frecvent, dar şi cel mai bine.

Miner, bucătar, apoi dansator… Asta da variaţie! Ai făcut vreo şcoală de dans?

Da, am făcut şcoala de dans. Am fost în ansamblul Doina Gorjului', 2 ani jumătate, dacă nu 3.

Ce alte meserii ai mai practicat?

Am fost inclusiv paznic de şantier şi de uşă de bloc. Era bine că puteam să învăţ. l

Prietenia din serial continuă în viaţa reală

Prietenia de pahar dintre Firicel a lu Cimpoaie şi Celentano e prelungirea unei prietenii reale, puternice, dintre Cuzin Toma şi Adrian Văncică. Poate şi din acest motiv, nu numai datorită talentului actoricesc al celor doi, jocul lor este atât de firesc şi de savuros. Am fost, sunt şi voi fi prieten cu Văncică. Ne ştim de mult timp', ne-a mărturisit Cuzin.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 17 februarie 2019
Comentarii