Mergi direct la conținut »
Scandal monstru după glumele cu ”maimuțe” de la radio. Kamara, la cuțite cu Morar
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Scandal monstru după glumele cu ”maimuțe” de la radio. Kamara, la cuțite cu Morar

Scandal monstru după glumele cu ”maimuțe” de la radio. Kamara, la cuțite cu Morar

Glumele făcute la radio de Mihai Morar și Daniel Buzdugan, după meciul dintre România și Congo au făcut valuri și i-au dezamăgit pe mulți. Glumele cu maimuțe, urangutani și macaci le-au adus critici dure din partea multor vedete.

De Madalina Ciodaru Burada, Miruna Darcovici,

”Noi îl avem pe Father Chicken, ei îl au pe Father Monkey”, ”Cei din Congo au venit cu 8.000 de maimuțe, au fost susținuți de 8.000 de maimuțe”, ”Care e diferența dintre antrenorul nostru și cel din Congo: Tata Puiu crede în Dumnezeu, antrenorul lui Congo crede în Cimpanzeu”, sunt câteva dintre afirmațiile celor doi prezentatori.

Kamara a reacționat dur la aceste comentarii și a ținu să le transmită un mesaj prin intermediul unei rețele de socializare.

”Sunt uluit și mă simt jignit, după ce am auzit comentarile celor doi prezentatori de la Radio Zu. S-a mers prea departe și pot fi repercusiunil atât la nivel național cât și internațional.

Nu văd nicio o urmă de glumă în vorbele lor. Sunt Român, de o altă culoare decât cea care le place celor doi prezentatori de la Radio Zu, care nu fac cinste breslei lor. Ce învață un copil în 2016, ascultând acești doi prezentatori? Că un om negru e o maimuța? Oare se gândesc că aceste comentarii deplasate se pot revărsa și asupra Naționalei noastre la proximul Campionat European? Chiar în meciul cu Franța. Pentru că cei doi au atacat indirect și Naționala Franței.

Lipsa de bun simț și de rațiune sunt „Calitățile” celor doi prezentatori de la Radio Zu, care par să nu mai înțeleagă pe ce lume trăim.

De ieri până acum am plâns de 3 ori. De aici din Moscova, de la Campionatul Mondial „Art Football”, vă spun că toți cei de lângă mine, indiferent de nație sau de culoare sunt șocați de cele auzite. Morar și Buzdugan au depășit o linie sensibilă și nu mai au cum să dea înapoi. Această ieșire ar trebui să însemne și ieșirea lor din lumea Radioului și a Televiziunii, definitiv.

Peste strigătul Alexandrei s-au așternut praful și pulberea din curtea casei ororilor lui Dincă
Recomandări

Peste strigătul Alexandrei s-au așternut praful și pulberea din curtea casei ororilor lui Dincă

Dacă aceștia mai rămân în audiovizual, îi rog frumos să nu îmi mai difuzeze nicio piesă în viața lor, pentru că m-aș simți tare prost să știu că ei îmi ascultă sau difuzează muzica din obligație, din moment ce pentru ei sunt doar o „maimuță”.

Nu au scuze pentru așa ceva. Atât UE cât și FIFA se luptă din răsputeri împotriva Rasismului și uite în ce situație ne pun ce doi în fața lumii. Ei nu își dau seama că spusele lor pot influența negativ lumea care îi ascultă și pot trezi un tăvălug fără precedent asupra noastră?

Dincolo de CNA, sper ca Trustul Intact cu care am lucrat cu mare plăcere în nenumărate rânduri, să se sesizeze, pentru că știu că asta nu e părere lor, altfel nu mă contactau pentru a lucra la toate proiectele la care am lucrat de a lungul anilor”, a scris Kamara.

Cine ar fi suspectul eliberat în cazul morții pădurarului din Maramureș! Este milionar în euro și are rude în funcții importante
Recomandări

Cine ar fi suspectul eliberat în cazul morții pădurarului din Maramureș! Este milionar în euro și are rude în funcții importante

”Îmi cer scuze față de Kamara. Îmi pare rău că a înțeles așa”

Contactat de Libertatea, Mihai Morar a explicat că remarcile nu s-au dorit a fi rasiste, ci au fost glume menite să evidențieze jocul slab al naționalei României, din meciul cu reprezentativa statului Congo. Mai mult, prezentatorul s-a arătat mâhnit de reacția lui Kamara, cel care îi este și prieten.”Îmi cer scuze față de Kamara. Îmi pare rău că a înțeles așa. Noi suntem prieteni de 12 ani, el mă cunoaște, știe ce caracter am și că nu sunt rasist. Ce am spus noi la radio nu au fost nici pe departe comentarii rasiste. Noi am vrut doar să evidențiem că naționala României a jucat slab. Nu am făcut referire nici un moment la jucătorii din Congo. Am vorbit despre maimuțe, dar nu despre jucători, ci despre maimuță ca animal reprentativ pentru Congo. Așa cum în cazul naționalei Franței spunem ”cocoși” sau în cazul naționalei Camerunului, ”leii neîmlânziți””, ne-a declarat Mihai Morar.

Povestea studentei care s-a opus abuzului sexual al unui profesor de la Babeș-Bolyai din Cluj. Ce s-a întâmplat cu Iulia după 8 ani
Recomandări

Povestea studentei care s-a opus abuzului sexual al unui profesor de la Babeș-Bolyai din Cluj. Ce s-a întâmplat cu Iulia după 8 ani

Buzdugan și Morar ar fi fost reclamați la CNA pentru afirmațiilor lor. ”Noi nu am primit nici o notificare în acest sens”, ne-a mai spus Morar.

Ascultă AICI înregistrarea fragementului din emisiunea lui Buzdu și Morar.

Matinalii de la Radio 21 și-au cerut scuze în numele celor de la ZU

Bogdan Ciudoiu și Andrei Lăcătuș (aka Bogdan & Shurubel) de la Radio 21 au realizat un mesaj video pentru a-și cere scuze față de congolezi. Reacția celor doi matinali de la Radio 21 vine după ce, săptămâna trecută, Buzdugan și Morar au făcut remarci ofensatoare la adresa congolezilor, după mediul România – Congo.

”Vrem să ne cerem scuze pentru comentariile rasiste făcute recent de niște colegi de-ai noștri din industria de radio”, au spus cei doi într-un mesaj video, în limba engleză.

Close
Închide
  Close