Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

Maia Morgenstern și Adriana Trandafir au ajuns la fosta închisoare de la Piteşti

Actrițele Maia Morgenstern, Adriana Trandafir și Ana Ciontea au avut parte de o experiență pe care cu siguranță nu o vor uita prea curând. Au ajuns la renumita  închisoare de la Pitești, pentru filmările la Sacrificiul.

De Livia Lixandru,

În cel mai nou episod din Sacrificiul, echipa de producţie a serialului de la Antena 1 a filmat un moment special la închisoarea din Pitești, dedicat eroilor care s-au sacrificat în lupta împotriva comunismului.

 A fost o filmare grea, apăsătoare, plină de emoție pentru toată echipa care a luat parte la momentele speciale de la închisoarea din Pitești.

Clipe dramatice şi emoţionante deopotrivă au trăit în aceste locuri cele trei surori, Eva, Viorica și Elena, cărora, în urmă cu 55 de ani, comunismul le-a jucat destinul în picioare.

Bocancul greu al durerii le-a strivit familia, le-a ucis părinţii şi viitorul, iar cele trei surori au mers  pe drumul suferinţei, în căutarea adevărului.

Ana Ciontea, actrița care o interpretează pe Elena Popescu în serialul Sacrificiul, a fost impresionată de închisoarea din Piteşti.

„Serialul Sacrificiul mi-a dat șansa să filmez într-un loc cumplit, care poartă în el, în ziduri, sacrificiul celor care s-au opus regimului comunist. Acolo ai încă senzația că auzi gemetele și rugăciunile acelor eroi fără vină!”, a declarat aceasta.

„Experimentul Pitești”, „Fenomenul Pitești” sau „Fenomenul de reeducare” avea ca scop nu reeducarea studenților, ci dezumanizarea lor, mergându-se până la punctul în care îi obligau să devină, la rândul lor, torționari, inoculându-le ideea că nu erau niște victime. Un proces prin care cei închiși erau supuși nu doar chinurilor fizice, ci și psihice.

Citeşte şi:

Firea secretizează achiziția publică de 180 de milioane de euro pentru tramvaie pe care au câștigat-o turcii de la Durmazlar!

Dallas de Iaşi, locul unde trăiesc copii invizibili și oameni care nu sunt nici măcar cetățeni

O directoare de grădiniță acuză o inspectoare școlară că i-a impus să semneze contracte cu o firmă de catering și cu o editură. ”Legal sau ilegal, e treaba ta, dar îi rezolvi p-ăștia!”

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
GSP.RO
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
HOROSCOP
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
Close
Închide
  Close