Mergi direct la conținut »
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Solistul Sergiu Cioiu, marea vedetă a muzicii anilor ’60-’70, s-a reîntors acasă, după 35 de ani

Solistul Sergiu Cioiu, marea vedetă a muzicii anilor ’60-’70, s-a reîntors acasă, după 35 de ani

Unul dintre artiștii ale căror nume se leagă de muzica anilor ’60 -’70, Sergiu Cioiu revine în România după 35 de ani. În semn de bun-venit, artistul asociat frecvent cu începuturile Festivalului de la Mamaia a lansat un nou album. Dar și o carte biografică în care descrie anii petrecuți departe de țară.

De Florian Gheorghe,

”Pur și simplu” -așa se numește discul- este un album ideal pentru cei ce iubesc cântecele de altădată, ce se caracterizau prin armonie și din care nu lipsea muzica”, descrie  cel mai bine noul produs discografic prietenul său, Octavian Ursculescu. Ce doi au menținut legătura în toată perioada cât Sergiu Cioiu a locuit peste ocean.

Despre artist, marele poet Nichita Stănescu a spus că ”bucuria interpretării sale ne deschide pleoapa ca un răsărit de stea”. În vârstă de 79 de ani, Sergiu Cioiu a ales să treacă, în plină glorie, granița, la începutul anilor 80, stabilindu-se inițial în Franța, apoi în Canada. Unde nu s-a depărtat de activitatea sa profesională și a  ținut ateliere de arta actorului la University of Ottawa (el fiind absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale”, promoția 1964). Totodată, a colaborat cu Teatrul Municipal din Hull (Théâtre de l’Île).

Marius Țeicu, Jolt Kerestely, Sergiu Cioiu, primii de la stânga la dreapta

Revenirea în țară a lui Sergiu Cioiu a fost salutată de Maia Morgenstern, Maria Gheorghiu, Magda Catone ori Doina Spătaru, artiști cu care întreprinde noi colaborări.  „Glasul tău”, ”Cântecul vântului”, „Pentru cine?”, ”Mersi, Becaud”, ”Poarta sărutului”, ”Masa tăcerii”, ”Coloana fără sfârşit” și „Locul meu de pe pământ”, lansate la principalul festival de muzică al României acelor vremuri, sunt melodii ce au fost fredonate de generații.

Close
Închide
  Close