MENIU CAUTĂ
28 Aug. 2018 19:29

Mii de fani au stat la coadă pentru a-i aduce un ultim omagiu Arethei Franklin în Detroit

Distribuie

Mii de fani au stat la coadă pentru a-i aduce un ultim omagiu Arethei Franklin, regina muzicii soul, cea care a decedat în urmă cu două săptămâni. Trupul cântăreței a fost depus Muzeul de Istorie Afro-americană din Detroit unde va sta două zile înainte de a fi înmormântată, scrie BBC News

Orașul Detroit, locul în care s-a născut Aretha și care este considerat 'casa muzicii soul' tratează decesul cântăreței ca trecerea în neființă a unui membru al familiei regale și a decretat o săptămână de doliu.

Sicriul în care se află trupul cântăreței a fost depus marți în Muzeul de Istorie Afro-americană Charles H Wright. Trupul Arethei a fost îmbrăcat într-o rochie roșie, iar în picioare a fost încălțată cu pantofi stiletto de aceeași culoare.

Funeraliile vor avea loc vineri la Greater Grace Temple și acolo vor participa doar familia și prieteni apropiați. Printre aceștia se vor număra Chaka Khan, Jennifer Hudson și Stevie Wonder, ei urmând să țină și un concert în memoria artistei.

Fostul președinte american Bill Clinton va fi printre cei care vor ține discursuri.

Trupul ei va fi purtat pe străzile din Detroit de un Cadillac roz, un tribut adus hitului lui Franklin din 1985, Freeway of Love.

Aretha Franklin va fi înmormântată apoi în cimitirul Woodlawn din oraș.

Aretha Franklin a murit, joi, la vârstă de 76 de ani în locuința ei din Detroit după ce în urmă cu două zile a apărut în presă informație că starea ei de sănătate s-a agravat. Artista suferea de mai mulți ani de cancer.

„Regina muzicii soul' a murit în locuinţa sa din Detroit, acolo unde se afla sub supraveghere medicală. Aretha fusese internată în stare gravă la spital pe data de 13 august, iar presa străină a scris că familia şi prietenii apropiaţi s-au adunat atunci în jurul artistei pentru a-şi lua rămas bun.

Aretha Franklin se lupta de opt ani cu cancerul pancreatic. Deși starea de sănătate se degrada pe zi ce trece, artista a continuat să urce pe scenă până în anul 2017, atunci când, în noiembrie, a susținut ultimul concert la New York, în cadrul unui eveniment organizat de fundaţia cântăreţului Elthon John.


Citește și: FOTO | Imagini din ultima vacanță de vară a lui Vladimir Putin. Președintele Rusiei nu s-a mai pozat la bustul gol


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii