Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Motivul pentru care Țăndărică îl evită pe Nicu Covaci de ani buni! Îi e frică să nu ia bătaie
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > EXCLUSIV/ Motivul pentru care Țăndărică îl evită pe Nicu Covaci de ani buni! Îi e frică să nu ia bătaie

EXCLUSIV/ Motivul pentru care Țăndărică îl evită pe Nicu Covaci de ani buni! Îi e frică să nu ia bătaie

O situație ce pare mai degrabă amuzantă având în vedere vârstele protagoniștilor, dar este una cât de poate de serioasă. Sunt 5 ani de când Ovidiu Lipan Țăndărică (64 de ani) evită să dea ochii cu Nicu Covaci (70 de ani), liderul legendei muzicale Phoenix.

De Florian Gheorghe,

Țăndărică, artist ce bate bine doar tobele, a prins frica lui Covaci, care, spre deosebire de acesta, bate ”fizic” bine, și i-a demonstrat personal acest talent  în urmă cu 35 de ani, când percuționistul a căzut pradă furiei fostului său șef de trupă. Toboșarul, a cărui viață s-a schimbat după ce a fost scos din țară de Nicu Covaci, care l-a ascuns într-o cutie de boxă de sonorizare în vestita ”evadare” din comunism a trupeților (1976), a fost aproape linșat de binefăcătorul său după ce a fost surprins de acesta, pe scena unui festival, unde cânta pretinzând că e Phoenix.

Țăndărică a recidivat definitiv în fața lui Nicu Covaci

”Bătaie au mâncat mai toţi, dar eu n-am pedepsit vreodată un om nevinovat. M-am educat să nu accept nici un fel de rău, îl stârpesc”, ne-a povestit Nicu Covaci într-un interviu. Cum ”bătaia e ruptă din Rai”, prietenia lor a continuat până în urmă cu cinci ani, când, la spectacolele aniversare Phoenix 50 de ani,  Țăndărică a ”recidivat” din nou în fața lui Covaci, de această dată definitiv, punând capăt poveștii sale în grupul în care a cunoscut consacrarea, după 37 de ani.”Pentru un prieten intru și în foc, dar să nu-mi pună piedică, altfel îi rup oasele şi mă fac de râs la vârsta mea”, adăuga Covaci, muzician știut fiind pentru verticalitatea sa, la momentul când a fost părăsit de Țăndărică fix înaintea turneului aniversar al grupului.

Țăndărică se bucură de succes cu propriul său proiect muzical, trupă care nu este întâlnită niciodată pe aceeași scenă pe care cântă și Phoenix. Țăndărică și o parte a celor ce au părăsit Phoenix-ul- Mircea Baniciu și Josef Kappl – au dat viață unei noi înaripate, Pasărea Rock, care, de asemenea, nu va fi pe vreun afiș alături de Phoenix, căci s-ar putea să se lase cu mulți fulgi smulși.

De la plecarea sa din Phoenix fix în momentul  aniversar, frica de bătaia promisă de Covaci a rămas vie în conștiința lui Țăndărică, motiv de care acesta se amuză când este întrebat, însă s-a ferit întotdeauna să facă vreun comentariu.


Citește și: Dezvăluiri despre plăcerile neștiute ale soților Ceaușescu și zvonurile că dictatorul a vrut să-i cedeze conducerea țării lui Nicu

 
 
Close
Close
Închide