Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Nadine, mulatra care făcea furori în anii 2000 la «Şcoala Vedetelor»: Aş vrea să am grijă de toţi orfanii din România

Nadine, mulatra care făcea furori în anii 2000 la «Şcoala Vedetelor»: Aş vrea să am grijă de toţi orfanii din România

Sărbătorile de Iarnă i-au trezit apetisantei mulatre amintiri dureroase, crâmpeie dintr-o poveste de viaţă tulburătoare. Puţină lume ştie, dar, în timp ce majoritatea copiilor aşteptau darurile de Sărbători şi se bucurau de bradul de Crăciun, Nadine spera, pe când avea doar 10 anişori şi trăia în orfelinat, să scape de bătaie, de frig, de păduchi sau de râie! Dramele pe care frumoasa mulatră le-a trăit în Centrul de copii nr. 5 din Bucureşti, au determinat- o să se implice în ajutorarea micuţilor abandonaţi de părinţi. Vedeta se teme că mulţi dintre orfanii de azi ar putea deveni drogaţii ori sinucigaşii de mâine şi trage un semnal de alarmă cu privire la campaniile susţinute cu bani mulţi, dar deficitare, pe care le numeşte “praf în ochii copiilor”. “Cred că e greşită abordarea DGASPC (n.r. - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului) şi a TVR de a investi bani în proiecte prost gândite, precum inumana campanie «Ia-mă acasă de Crăciun». Acei copii nu au nevoie de noi numai de Crăciun, ci tot anul, acei copilaşi au nevoie să aibă prieteni dincolo de gardurile orfelinatelor, prieteni care să-i motiveze să nu renunţe la şcoală, să nu se apuce de droguri. Aş vrea să am grijă de toţi orfanii din România. Dar nu pot fără un ajutor din partea semenilor mei”, ne-a spus cântăreaţa al cărei tată era din R.D. Congo. «Un abandon poate duce la suicid» Mulatra, care a devenit cunoscută odată cu apariţia ei la “Şcoala Vedetelor”, spune că în prezent caută finanţări pentru programe de integrare a orfanilor în societate şi că este nevoie de voluntari cu multă dăruire pentru a-i ajuta pe aceşti copii nefericiţi. “Este nevoie de finanţare şi de programe prin care noi să ajungem constant la ei, să le alinăm durerea şi, când legătura dintre orfan şi voluntar s-a creat, să ducem relaţia la un nivel superior, adică să ieşim cu micuţii la un film, la o piesă de teatru... Apoi, treptat, ei pot fi integraţi într-o familie de oameni normali. Nu cum se fac campaniile la TVR! Reîntorcerea din minivacanţa de Crăciun, pentru cei mai mulţi orfani înseamnă retrăirea abandonului, o traumă atât de puternică, încât, de cele mai multe ori, duce la consumul de stupefiante şi chiar la suicide. Sunt pregătită să mă înham la această treabă, dar, repet, am nevoie şi de susţinere”, a concluzionat solista.

De Petre Dobrescu,

A fost chelneriţă în America, apoi şi-a întemeiat o familie


Nadine este căsătorită cu Dragoş Apostolescu, un om de afaceri, cu care are un băiat: Noah
Nadine a cunoscut celebritatea după ce “a absolvit” “Şcoala Vedetelor”, show realizat de regretatul Titus Munteanu. Au urmat ani buni pentru frumoasa mulatră, care se lansase cu succes în muzică, dar care cocheta şi cu televiziunea. A rămas cunoscută pentru emisiunea “Sex cu Nadine”, difuzată după miezul nopţii. Apoi, timp de şapte ani, Nadine şi-a încercat norocul în Statele Unite, unde a studiat actoria, dar unde a şi lucrat pe post de chelneriţă, pentru a-şi achita cheltuielile. N-a devenit celebră la Hollywood şi, după ce a revenit în ţară, s-a relansat în muzică, fără succesul de altădată însă. În prezent, Nadine este căsătorită cu omul de afaceri Dragoş Apostolescu (36 ani), pe care l-a cunoscut cu mai bine de zece ani în urmă, şi împreună au un băieţel, Noah, de 3 ani.

Coşmarul din copilărie

Nadine Voindrouh s-a născut în urmă cu 36 de ani şi a rămas orfană la 6 ani, după ce tatăl ei, originar din R.D. Congo, a plecat în ţara de baştină, iar mama româncă a decedat. Internată în Casa de copii nr. 5 din Bucureşti, Nadine a suportat umilinţe greu de imaginat. Despre multe dintre aceste “tratamente” i-a reamintit vedetei pe pagina ei de socializare chiar una dintre fostele sale colege de suferinţă, care s-a recomandat Mihaela. “…Mai ţii minte când ne făcea despăducherea şi ne pieptăna tanti Mimi? Cu piepten de os foarte des… Punea tifon pe el pentru a vedea păduchii, iar când ajungea la tine se rupea pieptenul în părul tău, iar tanti Mimi se lăsa păgubaşă şi ne amuzam… Sau când era epidemie de râie şi ne dezbrăca pe toate în pielea goală, ţinândune câteva ore bune pe holurile reci… Ne arunca hainele în oalele cu apă fiartă sau în foc şi ne dădea cu o soluţie pe noi de mirosea a deteteu… Când primeam gustarea, era bătaie pe ea, o înfulecam fără să respirăm, că veneau fetele mai mari decât noi şi ne-o luau… Când ne trimiteau la cerşit şi ne ascundeam sub scări…”, a rememorat Mihaela, fosta colegă de suferinţă a cântăreţei. Nadine a evitat să comenteze tratamentele dure la care a fost supusă la orfelinat.

Close
Închide
  Close