Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Detaliul neștiut din trecutul lui Octavian Ursulescu. S-a născut la sediul Ocolului Silvic

Detaliul neștiut din trecutul lui Octavian Ursulescu. S-a născut la sediul Ocolului Silvic

”Casa părintească nu se vinde”, așa spune un popular refren de cântec. În cazul lui Octavian Ursulescu este mult mai complicat, deoarece casa unde s-a născut și a petrecut o bună parte a copilăriei este a… statului. Cunoscutul prezentator a văzut lumina zilei în sediul Ocolului Silvic din satul Câmpul Cetății, Mureș.

De Florian Gheorghe,

”M-am născut chiar în clădirea ocolului silvic din satul Câmpul-Cetății, celebru pentru păstrăvăriile sale, dar și pentru un festival internațional al baloanelor cu aer cald. Părinții mei erau amândoi ingineri silvici, colegi de facultate, au fost repartizați în același loc. Mă întorc acolo anual, ca într-un pelerinaj. Am multe amintiri de acolo, dar și din locul unde familia mea s-a stabilit ulterior, în vecinătatea Ocolului Silvic, satul Chiherul de Sus.  Din păcate nici casa, nici vechea școală nu mai sunt, au fost demolate, dar amintirile sunt nespus de vii, iar fiecare reîntâlnire cu prietenii din copilărie (ai ”Căuaciului”, ai ”Sasului”) – mereu prilej de bucurie. Între aceștia din urmă se numără la loc de cinste Ioan Matei, socrul celebrului fotbalist Adrian Ilie”, ne spune prezentatorul celor mai frumose momente din muzica ușoară românească.

Octavian Ursulescu (foto centru) în mijlocul familiei sale

 ”Ocolul silvic e într-o zonă mirifică, înconjurată de dealuri împădurite. Acolo m-am născut,  fără moașă, dar sănătos și…”cântând” frumos. Au știut părinții mei că voi fi om de muzică”, adaugă Octavian Ursulescu, al cărui recent pelerinaj a cuprins și satul unde a făcut primele clase alături de regretatul său frate, reputatul om de radio și jurnalist muzical Florin Silviu Ursulescu, dispărut dintre noi recent.

Mândru fiu al zonei, Octavian Ursulescu (72 ani)  a primit titlul de “Cetățean de onoare” al comunei Chiherul de Jos și este prezentator nelipsit la cadrul “Zilelor Chiherului”, invitat de primarul Emanoil Hurdugaci.

Close
Închide
  Close