MENIU CAUTĂ
05 Mar. 2013 18:34 , de Geo Berciu

Pantofii lui Mihai Albu, alături de cei ai celebrilor Manolo Blahnik, Louboutin sau Alexander McQueen, ÎNTR-UN MUZEU DIN Germania! FOTO

Distribuie

Astfel, două dintre creaţiile designerului român Mihai Albu au fost incluse în expoziţia "Păşind în lumina reflectoarelor! Designul experimental de pantofi", care va fi deschisă în perioada 28 martie - 29 septembrie la Muzeul Grassi pentru Arte Aplicate din Leipzig, potrivit site-ului instituţiei.

Liza Snook, curatorul expoziţiei, care conduce muzeul The Hague de mai mulţi ani, spune că a ales pentru expoziţia de la Leipzig, care va avea vernisajul pe 28 martie, pantofii cei mai deosebiţi din întreaga lume, mulţi dintre aceştia fiind unicat sau în ediţie limitată.

„Totul a început odată cu apariţia în Vogue Italia, cu realizarea a două recorduri mondiale. Mai mult, anul trecut, am apărut în revista de specialitate Shoegasm, apărută la New York, în care am avut 10 pagini şi creaţiile mele au fost prezentate pe larg, alături de cele ale unor nume mari în designul de pantofi, precum Manolo Blahnik, Louboutin sau Alexander McQueen”, a declarat. pentru Mediafax, Mihai Albu.

Cele două perechi de pantofi selectate de curatorii expoziţiei de la Leipzig sunt din colecţii lansate de designer în 2010 şi 2011.

Mihai Albu, fost arhitect, combină matematica, arhitectura şi arta în creaţiile sale, asemănătoare unor sculpturi. Designerul român foloseşte piele franţuzească, pe care o decorează cu bijuterii, pene de păsări şi mici bucăţi de oglindă. În 2010, designerul a intrat în World Records Academy, după ce a creat cei mai înalţi pantofi din lume, stabilind cu această ocazie un nou record mondial.

Pantofii creaţi de Mihai Albu, inspiraţi din creaţia sculptorului Constantin Brâncuşi, au fost comparaţi cu „o pereche de zgârie-nori”, având în vedere înălţimea tocurilor. Mihai Albu, supranumit pe site-ul World Records Academy drept „arhitectul de pantofi al României”, a creat o pereche de pantofi cu ajutorul cărora doamnele câştigă în înălţime nu mai puţin de 31 de centimetri. Preţul a fost şi el la înălţime, o pereche de astfel de pantofi costând aproximativ 1.200 de euro.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Uranissima. Previziuni Gemeni pentru săptămâna 18-24 februarie 2019
Comentarii