Mergi direct la conținut »
Petiția fanilor l-a convins pe Mihai Iordache să revină în Sarmalele Reci, după 20 de ani! Marți, trupa are concert
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme

Petiția fanilor l-a convins pe Mihai Iordache să revină în Sarmalele Reci, după 20 de ani! Marți, trupa are concert

Originala petiție prin care fanii i-au cerut saxofonistului Mihai Iordache să se-ntoarcă în trupa cu care a făcut istorie, Sarmalele Reci, a avut ecou. După 20 de ani, jazzmanul se va afla din nou pe scenă cu foștii colegi, ca în anii ʼ90, când făceau furori cu piese ca “Violeta” sau “Țara te vrea prost”.

De Florian Gheorghe,

Spre încântarea celor care au semnat petiția online, pe 8 octombrie, la Halele Carol din Capitală, fanii Sarmalelor Reci vort avea parte de un concert susținut de trupa favorită în formula originală, cu saxofonul lui Mihai Iordache secondând chitara lui Emil Viciu și vocea lui Zoltan Andras.

Acordul celor două tabere pentru spectacolul de marți e cu atât mai important cu cât anul acesta se împlinesc două decenii de când Iordache “a evadat” din trupă, din dorința de a experimenta alte genuri muzicale. După despărțirea de Sarmalele Reci, a cântat cu Ada Milea, Kumm, Harry Tavitian, Orient Express, dar și cu propriul grup, Iordache.

Vor cânta toate hiturile trupei

În anii ʼ90, Sarmalele Reci era una dintre cele mai populare trupe, versurile lor fiind emblematice pentru societatea românească a acelor vremuri.

“Violeta”, “Țara te vrea prost”, “Gașca de la bloc”, “La televizor”, “Dacă n-ai fi tu”, “Prostia la putere” ori “Șpriț de vară” au făcut istorie, iar la concertul de marți vor răsuna din nou, în varianta electrică sau acustică, pentru că trupeții consideră că sunt în continuare de actualitate.

Pe lângă Mihai Iordache, pe scenă vor urca toți muzicienii care s-au perindat, de-a lungul timpului, prin Sarmalele Reci: Mircea Laszlo Horvath, Ciprian Almășan, Bogdan Valentin Bereucă, Florin Dumitrescu, Adrian Tetrade, Gabriel Drăgan, Alexandru Grăjdeanu ori Alexandru Nichita.

Close
Închide
  Close