Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Primele declarații ale preotului care va oficia slujba de incinerare a lui Andrei Gheorghe. “S-a închis un cerc”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > VIDEO/ Primele declarații ale preotului care va oficia slujba de incinerare a lui Andrei Gheorghe. “S-a închis un cerc”

VIDEO/ Primele declarații ale preotului care va oficia slujba de incinerare a lui Andrei Gheorghe. “S-a închis un cerc”

Primele declarații ale preotului care va oficia slujba de incinerare a lui Andrei Gheorghe. Acesta a ținut să precizeze că slujba va fi oficiată de preoții de la Biserica Ortodoxă Rusă, jurnalistul fiind născut în Rusia.

De Livia Lixandru,

După trei zile în care a fost ținut în frigiderul IML ”Mina Minovici”, trupul lui Andrei Gheorghe a fost depus, vineri, 23 martie, la Crematoriul Uman ”Vitan Bârzești”. Decizia de ultimă oră aparține fostei soții, dar și Anastasiei, fiica jurnalistului care, din motive personale, au renunțat la ideea de a-l depune la Galeria de Artă Contemporană Mobius, din Capitală pentru a primi un ultim omagiu.

Noi facem parte din Biserica Ortodoxa Rusă. Acesta nu este un subiect atât de bine închegat. Andrei Gheorghe, născut în Rusia, adică rus, noi suntem Biserica Rusă, deci cumva s-a închis un cerc. El este creștin ortodox, trebuie să se menționeze acest lucru. El nu este evreu. Eu voi oficia această slujbă și niște cântăreți ai noștri. Noi avem biserica aici în București, însă sediul nostru este în New York”,  a spus preotul cu puțin timp înainte de incinerarea lui Andrei Gheorghe.

Zilele trecute, preotul Visarion Alex a declarat că niciun preot din Biserica Ortodoxă Română, nu va participa la incinerarea lui Andrei Gheorghe.

“Acum Biserica Ortodoxă respectă decizia fiecărui om. Biserica Ortodoxă are un mesaj, dar nu impune nimănui acest lucru. Biserica nu poate să refuze dorinţa acestui om, dar nu va participa. Învatatura Bisericii Ortodoxe refuză incinerarea. Niciun preot nu poate participa la un ceremonial de incinerare, pentru că e interzis. Nici slujbele de pomenire nu se fac. Probabil că familia va dori să facă slujbă de pomenire după incinerare. Se respectă decizia omului”, a spus preotul Visarion Alexa pentru Antena Stars.

Citește și

#salvatipipera | În Pipera, drumul spre succes se scufundă în noroiul românesc. Corporatist: ”Toţi suntem trişti!”/ VIDEO

Close
Închide
  Close