MENIU CAUTĂ
, de Simona Josan

RĂSTURNARE DE SITUAŢIE! DEZVĂLUIRI-BOMBĂ din ancheta în cazul AVIONULUI PRĂBUŞIT ÎN MUNŢII APUSENI! Nu ADRIAN IOVAN PILOTA AVIONUL!

Distribuie

Copilotul Răzvan Petrescu şi a făcut schimb de locuri cu pilotul Adrian Iovan, în momentul în care aeronava era în aer, potrivit unor rezultate preliminare ale anchetei, citate de România TV. Concluzia anchetatorilor este aceea că atunci când aparatul de zbor s-a prăbuşit, la manşă era copilotul Răzvan Petrescu.
Drept urmare, procurorii vor stabili în continuare dacă tragedia s-a produs dintr-o eroare umană, atunci Răzvan Petrescu va fi cel care va răspunde penal pentru cele întâmplate.
Potrivit unor surse judiciare, copilotul le-ar fi declarat procurorilor că, după prăbuşire, el şi ceilalţi pasageri au încercat să îl mute pe Adrian Iovan pe locul din stânga, unde se aflase Petrescu.
Schimbul de manşă a fost făcut fără ca turnul de control al ROMATSA să fie anunţat şi fără ca acest lucru să fie trecut în fişa de lucru, aşa cum prevede legea.
Pilotul Adrian Iovan şi o studentă şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical s-a prăbuşit, pe 20 ianuarie, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.
La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, o studentă şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Citește mai multe despre Aici CITEŞTI CELE MAI NOI ŞTIRI despre TRAGEDIA DIN APUSENI! pe Libertatea.

Comentarii