Discuția trebuia să fie despre românii care emigrează, dar s-a ajuns la homosexualitate și la „păcatele” Bisericii Ortodoxe.

Dragoş Bucurenci a fost dat afară din acea emisiune, după ce l-a contrazis pe purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române. Acesta a povestit pe contul de socializare, cum s-a întâmplat totul și de la ce a pornit scandalul.

Citiți, mai jos, replici din emisiunea din care a fost scos Dragoș Bucurenci, potrivit Pagina de media

Vasile Bănescu: (…) Vreau să mi se dea un exemplu de un preot care a vânat vreodată vreun homosexual în România. Vreau să mi se dea exemple de homosexuali persecutați de biserică. Aceste minciuni sunt pur și simplu dezonorante pentru oricine le practică.

Dragoș Bucurenci: Este dezonorant că vă despărțiți de tradiția bisericii pe care o reprezentați.

Vasile Bănescu: Dumneavoastră nu cunoașteți tradiția bisericii.

Dragoș Bucurenci: O cunosc foarte bine, din păcate.

Vasile Bănescu: Dacă ați cunoaște-o nu ați putea oferi o asemenea explicație.

Alexandra Păcuraru: De ce „din păcate”, tu provii dintr-o femeie și un bărbat. Adică părinții tăi sunt din sexe opuse.

Dragoș Bucurenci: Eu provin dintr-o familie în care doi oameni s-au iubit și se iubesc în continuare și eu cred că asta este o familie în care un copil trebuie să crească. Cunosc foarte mulți copii proveniți dintr-o femeie și un bărbat, care au crescut în bătăi, care au crescut în alcoolism, care au crescut în violență.

Alexandra Păcuraru: Asta este o dramă, o nenorocire.

Dragoș Bucurenci: Știi ce le spune biserica femeilor bătute de bărbații lor? Să-și accepte această caznă, pentru păcatele lor…
(…)

Dragoș Bucurenci: Eu sunt un om care s-a întors în țară și port cu greu acest abuz majoritar, dar m-aș bucura să-i am și pe ei alături (oameni plecați din țară – n.r.).

Alexandra Păcuraru: Atunci lămurește-mă și pe mine de ce noi toți ceilalți să renunțăm la valorile noastre, să renunțăm să mai mergem la biserică pentru că voi spuneți că nu vă regăsiți.

Dragoș Bucurenci: Am spus eu că nu trebuie să mai mergeți la biserică? Mergi liniștită la biserică.

Alexandra Păcuraru: Eu mă duc în fiecare duminică la biserică, astăzi n-am ajuns pentru că am avut zborul, dar aşa vreau să-mi cresc copiii și ăsta este spiritul.

Dragoş Bucurenci: Nu ar trebui să zbori duminica dimineaţa, să știi.

Alexandra Păcuraru: Nu? De ce? Ce se întâmplă duminica?

Dragoş Bucurenci: Slujba se întâmplă…

Alexandra Păcuraru: Nu, asta deja este urât din partea ta să știi…

Dragoş Bucurenci: Scuză-mă, tu îmi spui că mergi la biserică în fiecare duminică și apoi îmi spui că ai zburat duminică dimineață. Eu ştiu că dacă eşti o drept credincioasă, nu ar trebui să-ţi planifici nicio treabă și să mergi la biserică.

Alexandra Păcuraru: Din punctul meu de vedere, tu îţi baţi joc de tradiţiile noastre, de valorile noastre şi de credinţa noastră. Iar dacă noi suntem un popor de credincioși, tu ar trebui să respecți asta și, mai ales că ești jurnalist, Dragoș. Tu râzi în emisiune despre această credință, cu care am crescut.

Dragoș Bucurenci: Eu fac parte din poporul ăsta. Această idee cu noi suntem un popor…Și eu fac parte din acest popor și eu am crescut cu această credință. La 14 ani am fost copiul de altar. Întreabă-te de ce m-am despărțit de această credință pe care o apără astăzi domnul Bănescu. Și îl respect foarte mult pentru că a adus într-adevăr o poziție mult mai rezonabilă și tolerantă în instituție.

Alexandra Păcuraru: Atunci de ce te-ai despărțit, sunt foarte curioasă.

Dragoș Bucurenci: (…) Dar mai este foarte mult până când biserica asta să-și facă penitență pentru toate păcatele sale.

Alexandra Păcuraru: Dar tu nu vorbești cu respect, biserica asta…asta este biserica care ne-a botezat, biserica care ne-a dat demnitate…„biserica asta”…așa vorbești, Dragoș….
(…)

Alexandra Păcuraru: Dragi români, așa cum vedeți, voi ați plecat departe de casă, și noi am rămas aici și încă nu mai avem nici măcat un fir de respect ca să putem purta o discuție civilizată între noi. Tot ceea ce vedeți, aici, în această țară, să nu vă influențeze și să înțelegeți că trebuie să luați atitudine. Aici gândiți cu sufletul și mai puțin cu logica. Fiecare încearcă să manipuleze așa cum consideră că este mai bine.

Adrian Albu: Dumneavoastră credeți că eu am încercat să manipulez?

Alexandra Păcuraru: Eu nu mă exprim…

Dragoș Bucurenci: Dar tocmai v-ați exprimat, iertați-mă..

Alexandra Păcuraru: Din punctul tău de vedere…Doar că știu că în acel moment, când eu eram în China, știu ce s-a întâmplat aici. Eu când m-am întors în China am făcut campanie…am fost și eu membră a campaniei de donare de sânge.

Adrian Albu: Da, și Biserica a strâns bani.

Alexandra Păcuraru: Bine, eu nu am cum să vă dau dreptate când eu știu când m-am întors din China că am donat sânge. Eu, inclusiv!

Adrian Albu: Eu nu neg că au strâns bani, că au făcut campanie de donare de sânge, da, și e normal să facă așa, cum au făcut multe televiziuni, dar au reprezentanți – și îmi pare rău că dânsul nu poate să accepte – au câțiva care strică.

Citește și

Cioloș despre Kovesi: A făcut lucruri minunate pentru ca lupta împotriva corupției să fie consolidată

 

Urmărește-ne pe Google News