Mergi direct la conținut »
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Revenire spectaculoasă în muzica ușoară! Camelia Florescu, lansare la 40 de ani de la debut

Revenire spectaculoasă în muzica ușoară! Camelia Florescu, lansare la 40 de ani de la debut

Iubitorii muzicii ușoare românești sigur își amintesc de Camelia Florescu, una dintre cele mai frumoase voci ale muzicii ușoare de pe vremea lui Ceaușescu. Lansată în 1979, câștigătoare a concursului “Steaua fără nume”, a ieșit din luminile scenei în anii '90, preferând să cânte o vreme numai peste hotare, apoi să se dedice altor activități.

De Florian Gheorghe,

După anii de glorie în care s-a numărat printre laureații marilor festivaluri muzicale – Mamaia, Amara -, Camelia Florescu a găsit mai profitabilă munca peste hotare.

A prins gustul turneelor în străinătate chiar în anul Revoluției, 1989, când a plecat în Italia prin singura agenție de impresariat din vremea comunismului. Iar, din 1996 a preferat să pună punct activității din țară, retrăgându-se, practic, din muzica românească, și să se axeze exclusiv pe spectacole peste graniță, în special în Egipt, dar și prin Germania, Ungaria, Franța, Marea Britanie ori Israel.

Nici când a decis să revină la rădăcini nu a reînnodat legăturile cu muzica ușoară de la noi; a preferat să-și deschidă o firmă de organizare de evenimente, apoi una de asistență medicală și, în final, o agenție de turism.

Anul acesta însă, vechea pasiunea a revenit, iar Camelia Florescu a decis să scoată pe piață primul album. De asemenea, un nou volum de versuri intitulat ”Nu-s o fată ca orarecare”, eveniment ce va avea loc luna acesta, pe 22 noiembrie.

“Da, primul meu album vine după atâția ani, unul pe versurile mele”, recunoaște artista, care e licențiată în Drept și Turism, iar în timpul liber scrie poezii.

Close
Închide
  Close