Mergi direct la conținut »
Se simt prea tineri să iasă la pensie! Showbiz-ul octogenarilor
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Se simt prea tineri să iasă la pensie! Showbiz-ul octogenarilor

Se simt prea tineri să iasă la pensie! Showbiz-ul octogenarilor

Cândva recordmani în popularitate, astăzi, se luptă pentru un alt record, nu chiar de invidiat, cel al longevității pe scenă. Alexadru Jula, Ion Lăceanu, Marina Voica și alți câțiva dintre colegii lor refuză statutul de pensionar, chiar dacă au ajuns să numere peste 80 de primăveri.

De Florian Gheorghe,

jula muzica

Omul care a inventat șlagărele,  Alexandru Jula, are 82 de ani și o pofta de urcat pe scenă greu de închipuit. Am putea spune că este solistul cu cea mai lungă activitate concertistică din muzica ușoară dacă tinem cont că maestrul făcea furori la sfârșitul  anilor 50 fiind preferatul lui Petru Groza și al lui Gheorghe Gheorghiu Dej.

Trecut de o cumpănă grea în urmă cu 19 ani, o complicată operație pe cord, solistul parcă a fost reactivat după intervenția chirurgicală. Și activitatea sa discografică e uimitoare.  La începutul anului a lansat un album, la ultimul bastion al muzicii ușoare-”Magazinul Muzica”, este vorba despre ”Ultimul romantic”, iar acum are gata un nou disc -”Întoarce, Doamne, anii mei”.

Veteranul solist care a lansat primul șlagăr din istoria muzicii ușoare românești, ” Soţia prietenului meu”, în 1968, a cântat anul acesta în toată țara-Sibiu, Galați, București, unde a fost sărbătorit pe scena ”Teatrului C. Tănase”.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Lăceanu lucrează în schimbul III

3

La fel de admirabil, pentru energia sa, rapsodul Ion Lăceanu se duce, la 80 de ani, seară de seară, la program, în Centrul Istoric. ”Omul orchestră” al muzici populare duce mai departe prodigioasa sa carieră în muzica populară ce se întinde pe 6 decenii. Nu mai cântă la toate cele 10 instrumente de suflat, dar ca solist este răsplătit cu aplauzele.

Scena l-a făcut pe artist să depășească o depresie și să-și revină după recenta moartea a soției sale. Pare un calvar ca cineva ajuns la venerabila sa vârstă să cânte nopți la rând însă maestrul consideră că regimul acesta îi dă putere. În cariera sa, Ion Lăceanu i-a încântat pe J.K Kennedy, Jimmi Carter, Mihail Gorbaciov, multi dictatori și a fost caricaturizat de celebrul pictor Salvador Dali.

Marina Voica, activă pe toate planurile

marina-voica

 

Luna acesta a împlinit 80 de ani și Marina Voica, neobosită solistă datorită căreia dansau românii pe ritmuri spaniole în anii 60. Rusoaică la origine, artista care a înebunit întreaga țară prin programele televiziunii publice, s-a retras la Breaza, loc ce-i dă o energie formidabilă să treacă peste toate greutățile ce le impune locuitul la cabană.

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță
Recomandări

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță

Tonusul său e remarcabil, motiv pentru care solista nu refuză nici o invitație la evenimente concertistice și emisiuni respectabile. Recent, cea care a făcut celebru slagărul ”Și afară plouă, plouă” a făcut furori în emisiunea ”Te cunosc de undeva” datorită unui duet cu Florin Ristei.

Kerestely se energizează pe bicicletă

szolt

Bicicleta și gimnastica îi dau tonusul potrivit lucrului în propriul studio de înregistrări celui mai prolific compozitor de muzică ușoară,  Szolt Kerestely. Maestrul care a compus  inegalabila ”Copacul” interpretată de Aurelian Andreescu a împlinit 82 de ani și munca sa e la fel de căutată și are mereu clienți cu patalama la ușa studioului său.

TOLO, despre Gabriela Firea și blaturile cu televiziunile! 'În realitate, e jale!'
Recomandări

TOLO, despre Gabriela Firea și blaturile cu televiziunile! 'În realitate, e jale!'

”Exercițiile fizice sunt nelipsite din programul meu zilnic. Am o cameră special amenajată lângă studioul de înregistrări, unde fac efort circa o oră pe zi”, ne-a dezvăluit maestrul secretul fericirii și longevității sale.

Bat spre 80, dar nu le arde de repaus

La 79 de ani, Maria Ciobanu n-a putut să se despartă de scenă și public, deși mii de români au fost prezenți la spectacolele prin care și-a anunțat finalul carierei. Șiretlic al organizatorilor ori propria dorință, ”Ciocârlia” muzicii populare românești cântă de zor prin întreaga țară în ciuda vârstei și situației medicale. Artista s-a stabilit în Los Angeles însă, se pare, succesul înregistrat cu spectacolele de retragere și implicit bănuții adunați au fost argumente solide pentru ca solista să mai facă un efort și să continue activitatea.

Și Irina Loghin (77 ani) este neobosită, atât în activitatea concertistică, dar și în timpul liber. Nu este zi în care artista să nu facă circa 8 kilometri în jurul Parcului Herăstru, alături de câinele său. Atunci când nu este plecată la cântări în afara orașului.

irina loghin

 

Ioan Gyuri Pascu a murit. Artistul avea doar 55 de ani

Close
Închide
  Close