Ce este iarba de grâu
Sucul de grau verde incoltit – aliment sau spermedicament?!2009La sfârşitul anilor ’70, după studiul a cei peste 100 de compuşi ortomoleculari nutriţional-activi existenţi în grâul verde încolţit, Dr. Erp – Thomas (reputat cercetător în nutriţia clinică) a lansat cu ocazia articolului „A New Concept in Diet” (din „Rising Sun Publication” – Boston/ SUA), ipoteza cum că iarba verde provenită din încolţirea grâului (grâul verde încolţit) reprezintă „alimentul perfect din punct de vedere micronutriţional”. Dr. Erp – Thomas susţinea că, bagajul micronutriţional a 3 litri de suc de grâu verde încolţit organic este echivalent cu cel a peste 70 Kg de legume de grădină cultivate în condiţii bio.
Potrivit Dr. Albu Horaţiu, citat de farmaciaortomoleculara.ro, sucul de grîu verde încolţit beneficiază de o compoziţie micronutriţională de invidiat. Astfel, în el se găsesc:
- Numeroase minerale, între care, mai importante din punct de vedere cantitativ sunt: fierul, magneziul, calciul, potasiul, fosforul, clorul, sulful, zincul, manganul, cobaltul, cuprul şi iodul.
- Aminoacizi, antioxidanţi, enzime şi fitohormoni.
- Vitamine dintre care, mai reprezentative cantitativ sunt: beta carotenii (mai bogaţi decât în morcov) ca şi precursori ai vitaminei A, vitamine din grupul B (chiar şi vitamina B17 sau amigdalina), vitaminele C (mai multă decât în citrice), E, K, D şi PP.
- Cantităţi impresionante de clorofilă.
Efectele benefice importante ale sucului de grâu verde încolţit s-au constatat şi în:
- cadrul curelor de depurare şi dezintoxicare, în demersurile anti-aging (împotriva îmbătrânirii) şi de reducere a greutăţii corporale din supraponderalitate şi obezitate,
- hematologie (deoarece preparatul stimulează eritrogeneza – formarea globulelor roşii în sânge)
- susţinerea nutriţională a sportivilor de performanţă a alpiniştilor montani şi a scufundătorilor (preparatul stimulează creşterea şi menţinerea la nivele sporite a numărului de eritrocite, a concentraţiei lor în hemoglobină, a hematocritului şi a valorii hemoglobinemiei).
- susţinerea nutriţională a pacientului seropozitiv HIV sau cu SIDA şi a celui cu leuconevraxie (scleroză multiplă/în plăci).
- profilaxia cancerelor în general şi a celui de parenchim pulmonar în special, prin diminuarea fibrozei pulmonare a fumătorilor şi a celor care au suferi de TBC.
- afecţiuni de mai mică gravitate precum: acneea, eczemele, tendinţa la infecţii recidivante, tulburările de oxigenare cerebrală sau a altor ţesuturi, afecţinile hepatice, metabolice etc., unde sucul de grâu verde încolţit consumat regulat acţionează impresionant.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2020/8/08/ecef510e992add267c4bfcc4454ae6c2.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/3/02/f62ba2cb0cc60224f7f257f1b24c9c03.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/3/03/65192de5062578c24a787a1a739f9c2b.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/3/03/09c440cc830dd6a751da092772b3e3f2.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/3/03/2ed3810caa6eda27b36ab83a20c3073c.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/3/03/d4a7c9fcea8bcb9921084b97a258e738.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/3/03/7c33aee2f9d5e41ca7d34f53068bc778.jpg)