De Florian Gheorghe,

La 27 de ani de când showmanul de origine română a fost prima oară gazda festivalului, iar apoi încă patru ediții, veteranul festivalului, Ricky, 66 ani, trece anul acesta în juriu și predă ștafeta de prezentator fiului său, solistul și actorul Edvin Dandel, care va face echipă cu frumoasa Eda Marcus.

Cot la cot în studio

Charismaticul cântăreț, legendă a rockului românesc de la sfârșitul anilor 60, Ricky este în culmea fericirii ca fiul său să-i ducă numele mai departe în istoria manifestării pe care a prezentat-o în 1992,1993,1994, 1996 și 2001.

“Oficial, ștafeta de prezentator al “Cerbului de Aur” (22 – 25 august a.c.) este la Edvin. Mă bucur din toată inima. Încă de la vârsta de 12 ani, Elvin a participat cu succes, mai întâi alături de mine și ulterior singur, la multe festivaluri internaționale, fie în concurs, recital sau în juriu. Lucram mult cot la cot, fie pe scenă sau în studio, mai puțin ca tată și fiu, ci profesional, ca doi colegi, cu exigența profesională de rigoare”, ne spune artistul, într-un interviu exclusiv, care locuiește de 30 ani la Munchen.

“Fiecare dintre noi doi are o personalitate proprie și un stil individual bine conturat. Orice comparație este deci inutilă. Michael Douglas nu este Kirk Douglas, Ștefan Bănică jr nu este Ștefan Bănică”, stabilește Ricky despre asemănarea fizică și genetică dintre el și fiul său.

Ricky Dandel din 1968 în slujba rock’n’roll-ului

Tatăl se voia actor, fiul chiar a devenit!

“Când eram adolescent, îmi doream să devin actor și să joc în filme americane. Însă nu am ajuns actor, Elvin în schimb a jucat in cinci filme americane, în doua productii cinematografice germane și într-un serial TV în România. La vârsta de 4 ani, Elvin era punctul de atracție a multor petreceri cu prieteni, fiindcă îl imita pe dirijorul american Leonard Bernstein, dirijind simfonia a 9-a de Beethoven. 12 ani, Elvin a concertat la pian muzică clasică, dar și pop, și rock. Toate aceste procupări au izvorât din propria lui chemare și dorință”, adaugă, mândru de fiul său, Ricky Dandel.

“Multe piese pe care le-am imprimat în ultimii ani au fost compuse, orchestrate și produse de Elvin. Din punct de vedere pur profesional, am multă admirație pentru Elvin ca artist, fie ca muzician sau ca prezentator”

Așa tată, așa fiu! Edvin Dandel & trupa sa

Citeşte şi:

În 2005 mergea la "Din Dragoste", după ce își înșelase soțul cu 2 bărbați. Uluitor ce s-a aflat acum, după 14 ani VIDEO
GSP.RO

În 2005 mergea la "Din Dragoste", după ce își înșelase soțul cu 2 bărbați. Uluitor ce s-a aflat acum, după 14 ani VIDEO