MENIU CAUTĂ

Tatăl lui Irinel Columbeanu, internat în acelaşi azil cu Zina Dumitrescu: „Are pretenţii normale la 91 de ani”

Distribuie

Ajuns la vârsta de 91 de ani, tatăl lui Irinel Columbeanu s-a internat în acelaşi centru pentru bătrâni în care locuieşte, de câţiva ani, şi Zina Dumitrescu.

Tatăl lui Irinel Columbeanu s-a adaptat foarte bine la centrul de bătrâni din Snagov, unde şi-a făcut deja câţiva prieteni. Ion Columbeanu este bine îngrijit şi este vizitat aproape zilnic de fiul său.

S-a internat şi se simte foarte bine, mai bine ca oriunde a mai fost până acum. E plimbat prin grădină, i se face masaj de două ori pe zi, mănâncă ce doreşte şi se simte bine din toate punctele de vedere. Standardele noastre sunt înalte, aşa că facem faţă pretenţiilor dânsului. Vă daţi seama că e o diferenţă uriaşă între o locaţie privată şi una de stat, unde toate se fac la normă. De exemplu, la «Ana Aslan», sunt 300 de pacienţi şi un singur doctor. E important să-i dai atenţie unui om în vârstă, să ştii să vorbeşti cu el şi să-l faci să se simtă confortabil. Personalul căminului trebuie să intre pe sub pielea fiecărui bătrân şi să-i facă toate poftele.

Are pretenţii normale la 91 de ani. La această vârstă onorabilă, e lucid, poţi avea cât de cât o discuţie cu dânsul şi se bucură de viaţă cât va dori Dumnezeu. Beneficiază aici de o cameră proprie, unde are televizor şi toată presa la dispoziţie. Fiul său l-a vizitat aproape zilnic. În principiu, va rămâne aici atât cât se va simţi bine şi cât va dori, fiul nu i-a impus nimic”, a declarat Ion Cassian, proprietarul centrului de bătrâni, pentru ziarul Ring.

04-vedete-ZINA-1024x768

Ion Columbeanu s-a întâlnit, la centrul pentru bătrâni, şi cu Zina Dumitrescu. „Doamna Zina nu l-a recunoscut, dânsul a fost cel care i-a întins mâna şi a salutat-o. Apoi au stat de vorbă şi au depănat amintiri. Îi despart 10 ani, dar au o viaţă întreagă de comentat, mai ales că s-au întâlnit în perioada comunistă şi au mai avut de-a face şi în democraţie. Zina face mişcare zilnic pe aparatele de fitness, e foarte zglobie, însă seniorul Columbeanu preferă plimbările, şi-a făcut deja doi prieteni care din punct de vedere cerebral sunt tot OK, însă au probleme locomotorii, ca dânsul, de altfel. Se deplasează singur de obicei, însă uneori şi ajutat. Sunt momente când are nevoie să meargă cu ajutorul cadrului sau să fie sprijinit”, a mai spus cel care deţine azilul.

Citește mai multe despre centru pe Libertatea.

Comentarii