De Livia Lixandru,

Irinel Columbeanu și-ar fi pus tatăl  să blocheze executarea silită care a început împotriva sa, pentru un credit neachitat de 5,7 milioane de euro. Irinel este fiul celui mai longeviv șef, între 1961-2002, în cadrul Guvernului, scrie Evz.ro.  La sfârșitul lunii trecute, Columbeanu senior a pierdut procesul cu Marfin Bank, așa că executarea poate continua. Decizia Judecătoriei Sectorului 1 nu este una executorie, și poate fi contestată.

În 2007, averea lui Irinel ajungea la 150 de milioane de dolari, conform revistelor de specialitate. Mare parte din această estimare se baza pe evaluarea a aproape 56 de terenuri din Ciolpani. După doi ani, în buzunarelelui Iri mai erau șapte milioane de euro, iar în 2015 a ajuns să fie executat silit de bănci.Achiziționarea moșiei de la Ciolpani a fost prima și ultima investiție cu cap a mezinului Columbeanu. De atunci a început declinul.

ion-columbeanu.JPG

Ion Columbeanu a fost șeful protocolului în toate guvernele

În 2004, achita câte 2 euro/mp pe terenurile de la Ciolpani. În total, a achiziționat 3.000.000 mp. Banii dați pe pământ erau proveniți dintr-o afacere aranjată de tata, la începutul anilor ’90. Ion Columbeanu a fost șeful protocolului în toate guvernele, de la Gheorghe Gheorghiu-Dej până la Adrian Năstase. Mai exact, din 1961 până în 2002. El a aranjat, conform presei vremii, ca fiul său să fie reprezentantul Alcatel în România. Mândru, Iri nu a vrut să recunoască ajutorul primit de la tata, declarând pentru EVZ, într-un interviu din 2008, că Alcatel l-a selectat din stradă. „M-am întâlnit în faţă la Intercontinental cu doi francezi. Era 23 decembrie 1989. Recunosc, a fost noroc chior! Au venit la mine și m-au întrebat dacă vreau să lucrez pentru ei”, s-a confesat afaceristul.

Valentina, adolescenta de 15 ani din Vaslui, a fost găsită. Fata era dispărută de 10 zile
Recomandări

Valentina, adolescenta de 15 ani din Vaslui, a fost găsită. Fata era dispărută de 10 zile

Apărat de actualul iubit al Romaniţei

Seniorul Ion Columbeanu, tatăl lui Irinel Columbeanu, a pornit un război de durată cu băncile pentru averea familiei. El încearcă să scape mai multe terenuri de la executare silită după ce fiul său, Irinel, a dat faliment cu câteva afaceri păguboase Cea mai mare pagubă i-a adus-o închiderea fabricii de materiale de construcţii de la Tg Jiu. O altă cauză a dezastrului financiar al milionarului de la Izvorani a fost criza economică. Datoriile lui Irinel au ajuns la câteva milioane de dolari, iar averea sa a fost scoasă la licitaţie. Imediat, Columbeanu jr a trecut bunurile rămase pe numele tatălui său, iar lupta s-a mutat pe alt plan. De atunci, bătrânul se bate în justiţie cu creditorii fiului său, iar peste câteva zile va avea o nouă înfruntare. În ajutorul lui Ion Columbeanu a venit avocatul Iulian Gogan, adică actualul partener de viaţă al Romaniţei Iovan, fosta iubită a lui Irinel. Acesta îl va reprezenta în instanţă.

 

Ce se întâmplă acum cu Mario Iorgulescu. Ultimele informații venite din Italia
GSP.RO

Ce se întâmplă acum cu Mario Iorgulescu. Ultimele informații venite din Italia

Horoscop 19 octombrie. O zodie ar trebui să fie mai reținută în declarații
HOROSCOP

Horoscop 19 octombrie. O zodie ar trebui să fie mai reținută în declarații