Mergi direct la conținut »
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Vedetă a muzicii anilor ’70, George Enache cântă încă pentru publicul său, în spectacole de revistă

Vedetă a muzicii anilor ’70, George Enache cântă încă pentru publicul său, în spectacole de revistă

Odinioară, mai precis în anii 1970-1975, “Florina”, ca și “Strada copilăriei” erau cântece pe buzele tuturor românilor, arătosul interpret George Enache fiind unul dintre artiștii preferați de doamnele și domnișoarele din întreaga țară. Azi, la 73 de ani, acesta continuă să cânte, în spectacole de revistă.

De Florian Gheorghe,

George Enache a devenit rapid un nume la modă în anii comunismului, maniera de interpretare și șarmul său aducându-i prezența la festivaluri internaționale (“Medalia de aur” la Berlin, la Festivalul tineretului şi studenţilor).

Fără să caute dinadins afirmarea, după aproape o jumătate de secol îl regăsim pe artistul ce le trezește nostalgii părinților noștri, la 73 de ani, în activitate, la fel de energic. Nu la Iași, orașul unde s-a lansat, ci în buricul Capitalei.

Acum, pentru el, succesul înseamnă privirile și aplauzele oamenilor mulțumiți ce vin să-l vadă în mica galerie artistică de la Teatrul de Revistă Constantin Tănase de pe Calea Victoriei, unde activează.

Dacă odinioară vedete din generația sa, precum Stela Enache, așteptau la rând să interpreteze melodii alături de George Enache, astăzi artistul se găsește în distribuția multor scenete la cunoscutul teatru (peste 60 de premiere), făcând echipă cu marii actori ai instituției.

Decan al muzicii ușoare românești, George Enache a fost unul din preferații compozitorului Titel Popovici – care i-a influențat decisiv cariera artistică – și care a lansat-o și pe regretata solistă de jazz Anca Parghel (joi ar fi împlinit 62 de ani) și a contribuit la succesul marii artiste Margareta Pâslaru.

Close
Închide
  Close