MENIU CAUTĂ

FOTO EXCLUSIV/Vedetă rock în anii ’70 și politician în anii 90, Doru Tufiș e din nou cap de afiș. Cântă într-un restaurant!

Distribuie

Pionier al rockului, artist avangardist ce a dat semnul schimbării în muzica românească și care, cu ritmurile chitarei sale a dat petrecerilor un aer occidental în comunism, Doru Tufiș își duce cu mândrie povestea muzicală mai departe.

Fără să mai viseze la stadioanele pline de altădată și la cum ar trebui cinstită o carieră de o jumătate de secol, artistul se mulțumește că face ceea ce știe cel mai bine- cântă. Chiar dacă o face printre mesele unei locante bucureștene.

Fire discretă, artistul, care recent a împlinit 67 de ani, nu a dat din coate pentru a aduce aminte organizatorilor de evenimente de adevărata scară a valorilor. Socotit unul dintre cei mai buni chitariști români dintotdeauna, după o carieră muzicală prodigioasă, vedeta pop rock a anilor 70 se ”confesează” muzical săptămânal la un local cu specific românesc, bucuros că găsește acolo lume de calitate care să-i aprecieze talentul și vocea sa inconfundabilă.

Vă mai amintiți de vedeta rock a anilor ’70 Doru Tufiș? Artistul continuă să rupă aplauze. Într-un restaurant

Cel ce a scris istorie Mondial (începând cu 1966), Modern Grup, Grup 2005, Romanticii  și Sincron (împreună cu regretatul Cornel Fugaru), Doru Tufiș a ieșit la pensie după ce, până în 2014 a deținut mai multe funcții în Ministerul Culturii și Cultelor, unde a încercat în trei mandate să separe calitatea și muzica autentică de cea ”de duzină”.

Însă, din păcate, chiar și bagajul său de compozitor prolific a fost uitat.

Artistul (FOTO centru), a cărui piesă ”Natașa” a câștigat un premiu la ”Cerbul de Aur” 1993, a fost unul din muzicienii ”de export” în perioada comunistă, cu care România se mândrea în Europa Occidentală. Într-o perioadă a încercat să așeze o afacere mica, propriul său restaurant, însă a fost nevoit să abandoneze proiectul după ce s-a lovit de talazurile comerțului.

 

CITESTE SI: VIDEO EXCLUSIV/ Dana Bartzer din nou pe scenă, după aproape 20 de ani! Și-a făcut apariția unde nimeni nu se aștepta!

Citește mai multe despre doru tufiș pe Libertatea.

Comentarii