Mergi direct la conținut »
VIDEO / Schimb de generații! Fiul simpaticului Ionică din ”Liceenii”, pe scenă, celebrul lui tată, în public!
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > VIDEO / Schimb de generații! Fiul simpaticului Ionică din ”Liceenii”, pe scenă, celebrul lui tată, în public!

VIDEO / Schimb de generații! Fiul simpaticului Ionică din ”Liceenii”, pe scenă, celebrul lui tată, în public!

S-a dus vremea în care actorul Mihai Constantin era Ionică din Liceenii, rol pe care toată lumea și-l amintește. Acum este momentul ca locul său din perioada aceea să îl ia Matei, fiul său, un liceean care îi calcă pe urme și care a avut săptămâna aceasta debutul într-un rol principal, în spectacolul „Silvia”, jucat alături de Trupa AS la Colegiul Național Gheorghe Lazăr.

Discret, marele actor a venit la reprezentația fiului său cu șapca trasă peste ochi și a refuzat politicos dialogul cu presa.

A făcut însă ulterior câteva declarații, menționând, printre altele, că este mândru de fiul său. „Eu nu prea i-am acordat atenție până acum, am zis că e o toană de-a lui, dar am fost zilele trecute să îl văd la repetiții și mi-a plăcut. Până acum nu i-am susținut alegerea asta pentru actorie. Sper să îi fie bine”, a mărturisit actorul care în urmă cu mai bine de 30 de ani îl juca pe teribilistul Ionică în „Liceenii”.

De altfel, Matei chiar are ceva din „Ionică”, de la verva pe care o arată pe scenă până la anumite gesturi care invariabil aduc aminte de ceea ce reușea tatăl său în urmă cu trei decenii. Pe linie familială ar fi fost și greu ca o asemenea „moștenire” să nu se ducă mai departe, mai ales dacă ne gândim că nașă de botez i-a fost și mătușa sa, Tamara Buciuceanu (Isoscel), iar bunic uriașul actor George Constantin.

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul
Recomandări

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul

La premieră, Mihai Constantin a stat ascuns într-un colt al sălii, vizibil emoționat pentru fiul său, iar la final a aplaudat și s-a bucurat vizibil pentru prestația juniorului. Imediat după spectacol, după ce a fost înconjurat de primele admiratoare și a fost felicitat de spectatori, tânărul Matei a acceptat bucuros să povestească despre începuturile sale într-ale actoriei: „Mi-a intrat microbul acesta în sânge. Am simțit nevoia că vreau să fac ceva și să arăt oarecum lumii, publicului, care momentan este unul restrâns, să arăt ce fac. Și chiar a început să-mi placă! Am vrut să mă fac medic, fotbalist, dar uite că treaba asta îmi aduce numai bucurii. Pentru mine e extraordinar”, a declarat Matei Constantin pentru Libertatea.

Chiar dacă deocamdată este elev de liceu și treaba asta pare încă o joacă, fiul lui Mihai Constantin știe că nu-i va fi ușor în viitor: „Cred că a fost ceva și din familie care să mă prindă. Momentan nu mi-e greu, dar cred și simt că dacă o să urmez chestia asta și o să intru la Teatru o să am de cărat un munte în spate, cum zice tata. Probabil că va fi greu. Nu o să mă las niciodată să fiu în umbra tatălui meu, a bunicului meu. O să încerc să fiu Matei, pentru că până acum am fost „băiatul lui Mihai, nepotul lui George”. E Matei Constantin, e numai asta. Pentru mine e ca un premiu, dacă voi avea vreodată cariera asta”, a mărturisit tânărul imediat după specactolul în care a fost aplaudat de o sală arhiplină, formată din colegi, profesori, prieteni și chiar și actori.

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări
Recomandări

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări

Tata a zis prima oară că îmi pun singur ștreangul de gât, dar a văzut că îmi place ceea ce fac, de curând a venit să mă vadă prima dată mai serios, într-un rol mai mare și a zis că îi place foarte mult și că se bucură pentru treaba asta și Doamne-ajută, să-mi fie bine, pentru că lui i-a fost. Sper să ajung și eu să îl ajung măcar puțin, puțin. Pentru mine a fost minunat, este primul meu rol serios și a fost chiar minunat”, a mai precizat Matei Constantin pentru Libertatea.

O IT-istă din Cluj a distrus mașinile vecinilor! Motivul uluitor: 'Le cumpăr altele, numai să...'
Recomandări

O IT-istă din Cluj a distrus mașinile vecinilor! Motivul uluitor: 'Le cumpăr altele, numai să...'

Pe de altă parte, alegerea lui pentru un rol principal fie și într-o trupă de liceeni nu a fost una „favorizată”. Regizorul și liderul trupei, tânărul Andrei Gheorghe, a declarat pentru Libertatea că Matei a ajuns în spectacol printr-o conjunctură. „Băieți de vârstă mai mare nu am în trupă, îl am doar pe el, așa că opțiunea a fost din sprijinul meu către ei, în speranța de a-i ajuta pentru examenul de admitere, pentru că toți cinci actorii din această seară vor da examen anul acesta. Deci nu a fost o opțiune „pe pile”. Matei s-a descurcat foarte bine”, a declarat regizorul spectacolului „Silvia”.

Rămâne de văzut ce îi va rezerva viitorul tânărului actor și dacă va putea să ducă pe umeri greutatea moștenirii sale de familie. Până acum, s-a descurcat excelent, mai ales că a jucat, copil fiind, și pe scena Teatrului Bulandra, alături de tatăl și de mătușa sa, în „Însemnările unui nebun”, spectacol care a avut premiera în 2011.

Close
Închide
  Close