Până duminică vor concerta pe scenele festivalului aproape 200 de trupe rock, cu Saxon, Sabaton şi The BossHos drept capete de afiş şi cu casele închise, după ce biletele au fost epuizate încă de anul trecut, când au fost puse în vânzare.

Wacken, un orăşel idilic de circa 1.800 de locuitori şi cu pajişti întinse şi verzi, devine în fiecare an un loc de pelerinaj al fanilor genului heavy metal. Interesul este şi mai mare în acest an, când va fi celebrată cea de-a 30-a aniversare a acestui festival care a fost înfiinţat pentru iubitorii rockului şi a devenit cel mai mare eveniment de acest tip din întreaga lume.

Miercuri a avut loc un concert al trupei locale de pompieri, ovaţionaţi asemeni unor vedete rock, deşi repertoriul lor este foarte diferit. Ziua s-a încheiat sub o ploaie cu tunete şi fulgere care i-a determinat pe cei prezenţi să evacueze temporar locul.

Festivalul de la Wacken Open Air se caracterizează, pe lângă cascada de decibeli heavy metal, printr-o convieţuire armonioasă între localnici şi grupurile dure de rockeri. Sunt emblematice imaginile în care localnicii împart cafea şi tarte făcute în casă celor veniţi adeseori cu motocicletele şi afişând tatuaje impunătoare.

La ultimele ediţii, formatul deschis al festivalului a fost oarecum modificat, după ce a fost impusă prezenţa unor dispozitive de securitate, aşa cum se întâmplă la majoritatea evenimentelor în aer liber.

Până acum, singurele incidente notabile din istoria festivalului au fost punctuale, precum incendiul de la toaletele ecologice din urmă cu câţiva ani şi furtunile cu descărcări electrice, tipice pentru nordul Germaniei în această perioadă a anului.

Citeşte şi:

Foto incendiar | Orgie la un festival de heavy metal, în Germania

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă
HOROSCOP

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă