Printre capetele încoronate care i-au adus reginei un omagiu pe ultimul său drum s-au numărat regina Margrethe a II-a a Danemarcei, cea mai veche suverană din Europa, împăratul şi împărăteasa Japoniei (Masako și Naruhito), regele Belgiei, Philippe, şi regina Mathilde, regele Willem-Alexander al Olandei şi regina Maxima, regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi regina Letizia, regele Abdallah al II-lea al Iordaniei şi regina Rania, prințul Albert de Monaco și soția lui, prințesa Charlene de Monaco, dar și cuplul regal din Buthan. Regatul Bhutanului este o țară din sudul Asiei, aflată la poalele Munților Himalaya, învecinându-se la sud, est și vest cu India și la nord cu China.

Regele Bhutanului, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, și soția sa, Jetsun Pema, au fost o prezență discretă și decentă la funeraliile reginei. Au fost fotografiați în compania împăratului Japoniei, Naruhito, și a împărătesei Japoniei, Masako. Cuplul regal din Buthan fascinează prin poveste, dar și cu orice apariție, iar povestea lor de dragoste poate inspira un film.

Cine este Jetsun Pema, „Kate Middleton de Himalaya”

În ciuda statutului ei de regină, Jetsun Pema a rămas o femeie modestă și i-a cucerit pe loc pe locuitorii din Buthan, în 2011, când a devenit soția regelui. Acum, la 32 de ani, este cea mai tânără regină din lume.

Cazul ministrului Cîmpeanu lansează o modă în cultura lumii: orice autor își poate ceda sau vinde opera cuiva care o semnează și devine noul autor
Recomandări
Cazul ministrului Cîmpeanu lansează o modă în cultura lumii: orice autor își poate ceda sau vinde opera cuiva care o semnează și devine noul autor

În 2016, jurnalistii de la Daily Mail i-au făcut un portret complex și i-au „scotocit” biografia, înaintea vizitei pe care prințul William și Kate Middleton au bifat-o, la acea vreme, în Regatul Buthanului. Jetsun s-a născut în orașul Thimphu, la 4 iunie 1990, și a urmat o școală de stewardese, tatăl ei, Dhondup Gyaltshen, fiind pilot de linie.

VEZI GALERIA FOTO PE LIBERTATEAPENTRUFEMEI.RO

A studiat engleză, istorie, economie, geografie și pictură. A fost căpitanul echipei de baschet a liceului și o elevă foarte populară și carismatică. După ce a absolvit liceul, în 2008, Jetsun Pema a studiat în străinătate, la Regent’s University din Londra, unde s-a specializat în Relații Internaționale.

Sora lui Jetsu Pema este căsătorită cu fratele regelui Buthanului

A fost cerută în căsătorie la vârsta de 21 de ani, iar nunta a avut loc pe 13 octombrie 2011. Regina și regele Buthanului au doi copii împreună, doi băieți, născuți în 2016, respectiv 2020. Și familia lui Jetsun Pema are origini nobile. Tatăl său, Dhondup Gyaltshen, este fratele vitreg al unei foste regine. De asemenea, mama ei, Sonam Chuki, provine din cea mai veche familie nobilă și este fina unui prinț buthanez. Inedit este că sora mai mare a lui Jetsun este și ea căsătorită, cu fratele regelui Buthanului, prințul Jigme Dorji Wangchusk.

Cum arăta chilia unde mai multe femei acuză că au fost agresate sexual de Visarion Alexa. „Ticsită cu icoane și fotografii”, apare în reportaje și interviuri
Recomandări
Cum arăta chilia unde mai multe femei acuză că au fost agresate sexual de Visarion Alexa. „Ticsită cu icoane și fotografii”, apare în reportaje și interviuri

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL LIBERTATEAPENTRUFEMEI.RO

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.