Este destul de dificil să înlocuiești ouăle când pregătești plăcinte, budinci sau diverse preparate gustoase, dar nu este imposibil.

Ouăle au rolul lor în rețete, acționează ca un liant pentru celelalte ingrediente, fac aluaturile mai compacte sau mai pufoase, mai moi sau mai fragede, în funcție de modul în care sunt folosite. Iar albușurile bătute spumă sunt folosite la multe dulciuri.

Dar bucătăria vegană susține că poți să înlocuiești ouăle cu alte ingrediente care dau savoare și conferă consistență.

2 linguri de piure de mere

Poți să înlocuiești ouăle cu piure de mere, mai bine zic mere date pe răzătoare, fără coajă, și pasate până când devin moi și pufoase. Piureul de mere poate fi folosit pe post de ouă în aluaturile pentru plăcinte sau pentru gogoși, pentru tarte de post sau în diverse umpluturi pentru prăjiturile de post.

2 linguri de piure de dovleac

La fel de consistent și aromat precum piureul de mere, piureul de dovleac poate înlocui ouăle. Poți folosi două linguri cu vârf de piure de dovleac pentru a înlocui un ou în diverse aluaturi pentru tarte, plăcinte și pateuri sau în diverse umpluturi făcute din pulpă de fructe pentru prăjituri.

Cu ce să înlocuiești ouăle: o banană mărunțită

Revista Der Spiegel despre sistemul de transfer al tinerilor germani cu probleme în România: ”Mă simt ca Dumnezeu”, a spus tânărul neamț judecat pentru uciderea unei pensionare din România
Recomandări
Revista Der Spiegel despre sistemul de transfer al tinerilor germani cu probleme în România: ”Mă simt ca Dumnezeu”, a spus tânărul neamț judecat pentru uciderea unei pensionare din România

Poți să înlocuiești ouăle cu banane în aluaturi și umpluturi cu fructe. O banană mare și bine coaptă ține loc de două ouă. Spre exemplu, poți să faci gogoși pufoase de post. Poți folosi doar făină, banane, apă minerală, un plic de praf de copt și vei obține un aluat suficient de pufos pentru a face gogoși cu lingura. La fel de bine poți pregăti clătite de post cu banane în loc de ouă și cu apă minerală..

O lingură de semințe de chia

Dacă lași la înmuiat o lingură de semințe de chia cu trei linguri de apă vei obține o mixtură ușor gelatinoasă cu care poți să înlocuiești ouăle în aluaturile pentru chifle, pentru plăcinte sau tarte. Combinația de mai sus este suficientă pentru a înlocui un ou întreg. Citește continuarea pe libertateapentrufemei.ro

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL LIBERTATEAPENTRUFEMEI.RO

Pentru cine a părăsit-o Ilie Dumitrescu pe Nela, mama primilor 2 copii: „Semăna cu Monica Belucci, i-a dat un tablou de Grigorescu”
GSP.RO
Pentru cine a părăsit-o Ilie Dumitrescu pe Nela, mama primilor 2 copii: „Semăna cu Monica Belucci, i-a dat un tablou de Grigorescu”
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.