MENIU CAUTĂ

3 hobby-uri care îți dau o stare de bine, numai bune ca să le încerci în 2019

Distribuie

(P) Material realizat in colaborare cu Evomag.ro

În cursul unei zile aglomerate cu greu faci loc unei pauze de prânz sau unui moment în care să te deconectezi de la munca de birou. Weekendul îți oferă posibilitatea să explorezi activități care îți îmbunătățesc sănătatea și îți dau o stare de bine, așa cum arată un studiu despre avantajele hobby-urilor, publicat de BMC Public Health. Iată trei activități pe care le poți practica în timpul liber, care te încarcă cu energie și îți vor oferi și clipe de satisfacție autentică:

1. Plimbări cu bicicleta

O plimbare cu bicicleta în parc este o activitate relaxantă, mai ales în diminețile de weekend când sunt doar câțiva oameni pe alei. Pe lângă parcuri, există destule locuri de explorat, chiar în propriile noastre orașe. În ceea ce privește tipul de bicicletă, există o mulțime de modele de  biciclete, așa că sigur vei găsi un care ți se potrivește pentru a descoperi fiecare stradă interesantă.

Nu uita ca în drumul tău să te oprești la o cafenea, pentru o scurtă pauză, și bucură-te de momentele de relaxare în fața unei limonade. Pe lângă contemplarea naturii și descoperirea locurilor interesante, mersul pe bicicletă este un exercițiu cardio care înlocuiește cu succes exercițiile de la sală. Pe lângă bucuria pe care ți-o aduce, gândește-te că acest hobby se poate transforma, cel puțin în anotimpul cald, într-un mijloc de transport eficient și ecologic, care te ajută să eviți traficul intens la ore de vârf.

2. Grădinăritul

Se pare că grădinăritul este hobby-ul pe care îl au în comun persoanele dintr-un studiu făcut de cercetătorul Dan Buettner, urmărind longevitatea în cinci țări din lume, cele care au cea mai mare concentrație de locuitori trecuți de 100 de ani.

Să fii înconjurat de natură are efecte benefice asupra stării de spirit și reduce riscul de apariție a unor probleme medicale, cum ar fi demența. În același timp, fiind o activitate în aer liber, corpul primește vitamina D în mod natural. Așadar, dacă îți place să organizezi, să plantezi și să cureți plantele, nu numai că te vei bucura de o grădină frumoasă, dar și de o sănătate înfloritoare.

3. Gătitul

Mâncatul în oraș este foarte comod, dar mai sănătos este să îți prepari singur hrana. Conform unui studiu inițiat de Harvard School of Public Health,  persoanele care gătesc acasă au tendința să mănânce mai sănătos, iar preparatele conțin mai puține calorii, mai puține grăsimi și sare.

Deși gătitul este considerat o experiență relaxantă, necesită concentrare și răbdare pentru ca produsul final să fie unul delicios. Totuși, există o diferență între gătitul ca pasiune și atingerea unui progres urmând cursuri de specializare și gătitul pentru toată familia, de mai multe ori pe săptămână.

Pe lângă recomandările de mai sus, o mulțime de hobby-uri pot fi tentante și oferă o listă lungă de beneficii. Alege întotdeauna ce ți se potrivește și îți aduce zâmbetul pe chip.

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii