MENIU CAUTĂ

Eurostat: Peste 70% dintre români susțin că au o stare de sănătate bună şi foarte bună

Distribuie

70,5% dintre români spun  că au o stare de sănătate bună şi foarte bună. Peste două treimi (67,5%) dintre persoanele cu vârsta de peste 16 ani care trăiesc în Uniunea Europeană au apreciat în 2016 că au o stare a sănătăţii foarte bună şi bună, românii fiind peste media din UE din acest punct de vedere în condiţiile în care 70,5% au apreciat că au o stare a sănătăţii foarte bună şi bună, conform datelor publicate de Eurostat.

În rândul statelor membre, cea mai mare pondere a populaţiei cu vârsta de peste 16 ani care apreciază că are o stare a sănătăţii foarte bună şi bună s-a înregistrat în Irlanda (82,8%), Cipru (78,7%), Olanda (75,9%), Suedia (75,1%), Grecia (74%), Belgia (73,7%), Malta (72,9%) şi Spania (72,5%).

În urma României se situează ţări precum Franţa, Germania, Slovenia şi Cehia, unde ponderea populaţiei cu vârsta de peste 16 ani care apreciază că are o stare a sănătăţii foarte bună şi bună este mai mică decât media din UE.

În 2016, mai puţin de o zecime (8,8%) dintre persoanele cu vârsta de peste 16 ani care trăiesc în UE au apreciat că au o stare a sănătăţii proastă sau foarte proastă, România fiind sub media din UE, doar 7,2% dintre românii cu vârsta de peste 16 ani apreciind că au o stare a sănătăţii proastă sau foarte proastă.

Ţările membre cu cea mai mare pondere a persoanelor cu vârsta de peste 16 ani care au apreciat că au o stare a sănătăţii proastă sau foarte proastă sunt Croaţia (18,7%), Lituania (16,9%), Portugalia (15,9%), Letonia (15,6%), Estonia (14,4%), Polonia (13,6%) şi Ungaria (13,2%), precizează Agerpres.

În loc de concluzii și comentarii, iată ce a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Interviurile Libertatea. ”Aş da nota 6 sistemului medical din România”.CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV/Singura sursă de investiții care nu necesită bani zace nefolosită. Contractele de offset, neutilizate în România, dar implementate în Polonia 

Citește mai multe despre Eurostat, Statistici și UE - Uniunea Europeană pe Libertatea.

Comentarii