MENIU CAUTĂ

Adela va sfătuieşte în sex şi iubire. „Totul devine din ce în ce mai intens și nu știu cât ne vom mai putea abține”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă confrunt cu următoarea situație: mă tem că mă îndrăgostesc de colegul meu de serviciu, după ce m-am abținut să nu fac asta ani și ani… Fiecare eram în relația lui, iubitul meu și cu soția lui se cunoșteau și nu de puține ori am fost împreună în vacanțe, în grupuri mai mari. Doar că acum un an colegul meu s-a despărțit de soție, pentru că s-a îndrăgostit de altcineva… de care s-a cam despărțit între timp. Iar eu m-am despărțit de vreo două luni de iubitul meu. Și cum stăteam noi, amândoi singuri și amărâți, ne-am trezit că prietenia noastră începe să se transforme în altceva. Nu s-a întâmplat încă nimic, doar că devine totul din ce în ce mai intens și nu știu cât ne vom mai putea abține. Tu ce părere ai?

Adela răspunde:

Draga mea,

Acest bărbat, într-un an de zile, s-a despărțit de două femei! E clar că trece printr-o criză existențială, iar tu vei fi un fel de ”cireașă de pe tort” pentru el. Nu știm care e motivul pentru care el se comportă așa, care e problema lui reală, putem doar să interpretăm repetatele lui despărțiri ca pe un simptom. Tu nu te-ai despărțit de iubitul tău pentru el – sper. Ești vulnerabilă, confuză, iar el este la îndemână, pregătit să preia proiecțiile pe care tu ai nevoie să le faci. Dacă crezi cumva că el îți va umple acest gol pe care îl simți acum, mă tem că te înșeli. Dacă mă întrebi pe mine, te-aș sfătui să faci tot ce îți stă în putință să umpli golul fără să ajungi să depinzi de nimeni pentru asta. Este bine să ceri ajutor, dar nu din partea unei ființe față de care să creezi alte atașamente dureroase. Mai întâi te vindeci, te simți eliberată și abia apoi te avânți în alte relații. Altfel, riști să suferi și mai mult, pentru că rana pe care o ai va chema în mod inconștient către tine alte relații cu probleme. Dacă puteți să râdeți bine împreună – atât tu, cât și acest coleg-prieten al tău – acesta ar fi cel mai potrivit lucru de făcut pentru voi. Cât despre tine, nu ți-ar strica o serie de întâlniri cu un psiholog. Doar ca să te simți ascultată și înțeleasă, să pornești mai departe la drum cu sufletul despovărat.

Comentarii