MENIU CAUTĂ
09 Iun. 2017 23:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Cât am stat departe unul de celălalt, el a avut două aventuri cu două colege ale lui de serviciu”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

O să încerc să-ţi spun pe scurt problema mea. Am început acum 3 ani o relaţie cu un tip, cu care m-am înţeles foarte ok până acum câteva luni, când am avut o ceartă foarte urâtă. Am decis să luăm o pauză, dar din punctul meu de vedere nu era o despărţire în adevăratul sens al cuvântului, ci doar o perioadă în care ne-am îndepărtat ca să ne dăm seama dacă mai merită să mai fim împreună sau nu. Acum câteva săptămâni ne-am întâlnit să discutăm ce să facem mai departe şi mi-a spus că vrea să o luăm de la capăt. Doar că tot atunci mi-e spus că, în perioada în care am stat departe unul de celălalt, el a avut două aventuri cu două colege ale lui de serviciu.

El susţine că nu a greşit cu nimic, pentru că eram despărţiţi şi puteam face amândoi ce vrem. Tot el a spus că nu au însemnat nimic aventurile alea şi că de aceea speră să o putem lua de la capăt. Problema e că, deşi îmi doream şi eu să fim din nou împreună, nu ştiu dacă mai vreau asta acum. Adică el susţine că eram despărţiţi şi că de-asta avea dreptul să se culce cu altele, dar mie, pe de altă parte, nu mi-a dat niciodată prin cap să fac una ca asta, tocmai pentru că nu vedeam pauza asta drept o despărţire pe bune.

Acum nu ştiu care din noi are dreptate şi nici nu ştiu ce decizie să iau în privinţa lui…

Adela răspunde:

Draga mea,

Felul în care a procedat el te face să simți că el abia așteaptă să întorci puțin capul ca să se uite după altele. Dovedește că cea mai mare constrângere pe care o simțea în relația cu tine era că nu putea și el să aibă aventuri „fără însemnătate”. Nici nu vreau să mă gândesc cum s-or simți fetele acelea, care mai sunt și colege… Ce reputație de fustangiu disperat și-a creat. Așadar, ai tot dreptul să ai îndoieli în privința lui, de care te rog să ții cont, pentru că, dacă nu, tot tu vei suferi.

Te înțeleg că ți-e teamă că, dacă mai ceri încă o perioadă de gândire, o să mai adauge câteva victime la lista lui de aventuri. Dacă ai puterea să accepți aceste ieșiri ale lui, atunci continuă relația. Dacă suferi, pune-i punct acum, cât începuseși să te obișnuiești cu gândul că poti trăi și fără el. Secretul este că, dacă reușești să te rupi de tot, iar el totuși ține la tine, va intra în panică și va lupta să te recâștige. Dacă însă te simte că ești slabă și atașatăs de el, va considera că a câștigat o victorie asupra ta și nu te va respecta.

Citește mai multe despre Adela sfaturi pe Libertatea.

Comentarii