MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „De 10 ani am o relație cu un bărbat care se întâmplă să fie însurat”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

De 10 ani am o relație cu un bărbat care se întâmplă să fie însurat. Relația noastră a început la doi ani după ce el s-a căsătorit, spunându-mi că nu se mai înțelege cu soția lui, dar că nu poate să se despartă de ea pentru că la mijloc este și copilul lor, care s-a născut la câteva luni după nuntă.
De vreo trei ani, însă, îmi tot spune că se gândește din ce în ce mai serios să se despartă de ea. Când l-am întrebat ce s-a schimbat, mi-a spus că mă iubește prea mult ca să mă chinuie cu viața asta dublă a lui și că este dispus să își asume public relația noastră, să divorțeze și să ne căsătorim. Problema este că în acești ultimi trei ani, n-am auzit decât promisiuni, nimic concret. Nicio decizie clară.
Îl întreb dacă are de gând să înceapă demersurile, îmi răspunde că n-are timp să alerge pe la avocat sau la notar. În alte zile îmi zice că n-are curaj să-i spună copilului. Îl întreb ce s-ar întâmpla cu copilul după divorț, îmi răspunde că vrea să rămână să crească cu el. Dar niciodată nu mă întreabă dacă eu aș fi dispusă să îmi asum rolul de mamă.
Încep să îmi pierd răbdare. În plus, ne certăm din ce în ce mai des din cauza acestui subiect și încep să obosesc să port cu el zi de zi acceași discuție, care niciodată nu duce nicăieri. Nu știu ce să mai fac. Simt că sunt 10 ani irosiți degeaba…

Adela răspunde:

Draga mea,

Nu te mai gândi că sunt zece ani irosiți, nu faci decât să suferi și mai tare în mod inutil. După ce că te afli în această situație penibilă, te mai simți și vinovată – ce rost mai are? Tu ai fost de bună credință, l-ai iubit și l-ai crezut, dar dacă el se comportă așa cum spui, n-ai ce să-i mai faci. În primul rând pentru tine, ai nevoie de un ”detox” față de această relație. Spre exemplu, ai fi dispusă să încerci să trăiești câtva timp fără să ai nicio legătură cu el? Să trăiești ca și cum el nu ar exista în viața ta, să-ți reamintești de tine însăți și să te gândești la viața ta. Cine știe, poate între timp te-ai maturizat suficient de mult încât să-ți dai seama că el cumva se folosește de tine, și nu mai poți tolera să fii vioara a doua la nesfârșit. Cere-i un răgaz, vezi ce se petrece. Dacă ai putea să faci această revoluție în viața ta, ai vedea cu totul altfel lucrurile. Până la urmă, ce ai de pierdut? Oricum vă certați, oricum relația asta nu duce nicăieri. Ceea ce era de pierdut, ai pierdut deja. Scutură-te și mergi mai departe.

Comentarii