MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 22:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Deși îl iubesc, el pare să acorde mai multă atenție altor lucruri. Am decis să nu mai locuiesc cu el și să mă întorc acasă”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Sper că mă poți ajuta. Am 30 de ani și sunt într-o relație de opt ani de zile, iar de ceva timp simt că… mi s-a luat. Deși îl iubesc, el pare să acorde mai multă atenție altor lucruri, cum ar fi să stea pe telefon la discuții cu tovarășii lui. I-am atras atenția și a spus că se va schimba. Cu toate acestea, nimic. Acum, am decis să nu mai locuiesc cu el și să mă întorc acasă. căci nu mai simt că e cazul să îmi pierd timpul cu ceva ce pare să fie sortit eșecului. Acest ultimatum pare să-l fi schimbat. Totuși nu pentru prima oară când „se dă pe brazdă” pentru o perioadă, care se dovedește a fi scurtă. Mă tem că lucrurile vor fi iar frumoase pentru o perioadă, iar apoi își va relua vehicule tabieturi: totul va fi mai important decât mine, nu vom face nimic împreună, intrăm într-o rutină. Nu știu însă ce să fac, încotro să o apuc, ce decizie să iau…

Adela răspunde:

Draga mea,

Dacă spui că 'ți s-a luat', atunci ești foarte aproape de adevăr. După opt ani, îl cunoști foarte bine pe acest om, știi exact la ce să te aștepți din partea lui. Mai mult decât atât, pe măsură ce trece timpul, oamenii tind să îmbătrânească. Dacă nu există niciun indiciu că el ar dori să se dezvolte într-un domeniu, să învețe ceva în plus, timpul îl va face să se deterioreze, iar defectele pe care i le cunoști vor fi din ce în ce mai mari. Dacă totul este mai important decât tine și nu faceți nimic împreună, poți spune, fără să greșești că, în realitate, această relație de cuplu s-a încheiat. Decât să te iluzionezi că va fi bine doar pentru că face două-trei eforturi ca să te îmbuneze, după care intrați în aceeași rutină, mai bine îl lași în pace și îți vezi de viața ta. După atâta timp petrecut cu el, e normal să te simți foarte singură și pierdută, dar dacă îți vei da răgazul să intri pe un nou făgaș, viața ta poate fi cu totul altfel. Bineînțeles, și tu trebuie să faci unele eforturi. Acum este un moment foarte bun să te gândești cum vrei să arate relația ta de cuplu ideală – în cât mai multe detalii – după care să începi să te pregătești pentru ea. Ce fel de femeie atrage bărbatul pe care ți l-ai dori? Devino acea femeie, iar el nu va întârzia să apară în viața ta.

Comentarii