Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

 

Dragă Adela,

 

Bună seară, Adela. Acum trei ani, am rămas singură, fata mea din prima căsătorie a luat decizia să plece pentru o viaţă şi o carieră mai bună la tatăl ei în străinătate. Eu nu m-am opus deoarece nu aveam ce să-i ofer aici, în România, doar dragostea mea şi asta nu ţine de foame. Acum, sunt foarte mândră de ea, e bine şi îmi face doar bucurii. O iubesc enorm şi ea pe mine la fel. Dar să revin la ce vroiam să ţi spun…

Cu cinci ani în urmă am cunoscut un bărbat mai în vârstă decât mine cu zece ani. Toate bune, el muncea în Germania, venea acasă de două ori pe an, nu petreceam mult timp împreună şi pentru mine era ok. După ce a plecat fiica mea, domnul a vrut să ne căsătorim şi să ne mutăm împreună aici în Germania. Nu aveam sentimente pentru el, dar am zis că poate dacă stăm zi de zi împreună, vor apărea şi sentimente. Dar nu a fost şi nici nu este aşa. Problema nu ar fi aşa de gravă, dacă ne-am înţelege măcar în pat. El vrea să facă sex în fiecare zi, dacă ar putea şi de zece ori, dar eu nu sunt dispusă la asta, pentru că nu există preludiu… şi nici atracţie fizică din partea mea, pe scurt nu ştie să mă facă să mă simt femeie. Pentru asta îl resping tot mai mult, se enervează câteodată şi zice că nu-l iubesc (aici are dreptate ) şi câte şi mai câte. Nu mai ştiu ce să fac, mă enervează, la noi în casă nimic nu-i important pentru el decât sexul. Am impresia că sunt folosită pe post de menajeră şi de femeia care trebuie să stea pe spate de câte ori are el chef. Îmi dau seama că am făcut o mare prostie legându-mă la cap fără să mă doară. Nu-l pot înţelege sub nici o formă, am o repulsie faţă de el, nici să mă atingă nu mai vreau. Aş vrea să găsim o cale de mijloc, e un om bun, dar asta cu sexul strică tot…

 

Adela răspunde:

 

Draga mea,

Până la urmă ce te ține lângă acest bărbat? Te obligă cineva să stai cu el, dacă nu-l iubești? E mai important să te chinui lângă el decât să-ți refaci viața? Copii nu aveți, gura lumii nu te presează, părinții nu te forțează, de întreținut te poți întreține și singură la o adică… De ce să fii obligată să trăiești sub același acoperiș cu un om pentru care simți numai repulsie, și care nu ține cont de dorințele și rugămințile tale? Cu ce te încălzește? Îmi dau seama că ți-e greu și că ai nevoie să fii cu cineva, dar decât să te degradezi într-o relație, mai bine singură. Până când te hotărăști, încearcă să-i dai o perioadă de pauză, în care să nu mai stai cu el. Dacă e așa cum mi-ai scris, atunci vei fi convingătoare când îi vei spune că nu mai suporți și ai nevoie să-ți dai seama ce simți. Dacă nu vei face un gest extrem, el nu va înțelege că tu suferi și nu se va îndrepta în nici un fel. Dacă, după trei luni de separare – să zicem – el continuă să se poarte cu tine ca și cu un obiect sexual, atunci ai tot dreptul să pleci pe drumul tău. I-ai dat o șansă, și-a irosit-o, la revedere. O viață ai, nu poți să-ți bați joc de ea. Acum e momentul să iei o hotărâre astfel încât să nu regreți mai târziu.

 

Explicația transformării lui Alexandru Tudor: „La 20 de ani era o persoană normală. S-a schimbat complet după acea vizită”
GSP.RO

Explicația transformării lui Alexandru Tudor: „La 20 de ani era o persoană normală. S-a schimbat complet după acea vizită”

Urmărește cel mai nou VIDEO