MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuiește în sex și iubire.”Fiica mea de 19 ani a suferit un șoc după ce a fost părăsită”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela-1

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

 

Dragă Adela,

 

Sunt Adi şi am o mică problemă. Am o fiică de 19 ani şi a avut o relaţie de 3 ani şi ceva cu un băiat. S-au iubit foarte mult, dar, dintr-o data, el nu a mai vrut să continue, iar pentru fata mea a fost un şoc şi a suferit foarte mult şi cred că mai suferă. A cunoscut un băiat. Iese cu el la film, la plimbare, dar nu-i acolo cu mintea, la el. E în altă parte. I-ar părea rău să-i dea speranţe. Ea îmi povesteşte şi nu ştiu cum s-o sfătuiesc, ce să-i zic. E prea devreme să aibă o altă relaţie sau i-ar fi bine. Poate aşa l-ar uita.

 

Adela răspunde:

 

Dragă Adi,
E firesc ca fiica ta să sufere după o relaţie de trei ani, şi o să-i mai ia ceva timp până când o să-şi revină. Dacă vrei să o ajuţi, în primul rând, nu-i alimenta tragedia. N-o compătimi şi nu o descuraja, având în vedere că ea este cea care a fost părăsită. Caută, prin toate mijloacele, să îi cultivi încrederea în sine. Cât despre băiatul cu care se vede acum, să nu-şi facă iluzii. Dacă ea tot suspină după celălalt, sunt slabe şanse să se ataşeze prea repede de acesta. E foarte probabil să fie doar o relaţie pasageră, care o va ajuta să se refacă emoţional. Totuşi, în timp, dacă relaţia se aprofundează, poate vor rămâne împreună. Oricum, asta nu e treaba ta. Treaba ta este să o ajuţi să se simtă puternică, valoroasă, să simtă că merită tot ce e mai bun. Şi, dacă îţi povesteşte mai multe, să o ajuţi să înţeleagă lecţia pe care a luat-o, să înveţe din ea şi altă dată să nu mai fie nevoie să sufere. Avantajul experienţei de viaţă este că poţi înţelege foarte bine lucruri pe care cei tineri nici nu le observă. Partea mai delicată este să le explici în aşa fel încât ei să nu aibă impresia că le este afectată libertatea. Dacă îi spui că te doare şi pe tine când o doare pe ea, dacă îi mărturiseşti şi tu, cu sinceritate, prin ce treci, va fi dispusă să te asculte mai mult.

Comentarii