MENIU CAUTĂ
23 Sep. 2016 23:26

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Între noi a tot intervenit o problemă mare, insistentă și repetitivă: ALCOOLUL”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela-1

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

 

Dragă Adela,

Mă numesc Ema, am 20 de ani și o relație cu probleme. De trei ani am o relație cu un băiat, prima mea relație. Este persoana care m-a învățat să iubesc și să mă las iubită. Între noi a tot intervenit o problemă, o problemă mare, insistentă și repetitivă: ALCOOLUL. Problema e că, în momentul în care consumă alcool, pur și simplu nu se mai controlează, percepe lucrurile altfel, își imaginează tot felul de lucruri si devine agresiv. Nu știu dacă este problema de dependență pentru că un om dependent ar simți nevoia să consume în fiecare zi (ceea ce la el nu se întâmplă). De fiecare dată când ieșim, el consuma alcool ceea ce mă deranjează îngrozitor de tare. De fiecare dată când încerc să vorbesc cu el despre asta, evită sau pur și simplu nu scoate un sunet, își recunoaște greșeala, e conștient că nu e în regulă, dar tot continuă. Nu știu ce să fac. Am nevoie de un sfat cât mai repede.

 

Adela răspunde:

 

Dragă Ema,

 

Într-adevăr, alcoolul poate strica totul într-o relație. Tocmai de aceea, te sfătuiesc să fii foarte fermă. Nu aștepta ca acest viciu ocazional al iubitului tău să devină o dependență – pentru că există o mare probabilitate să se transforme într-una, în timp. Spui că el își dă seama și regretă, dar nu mai poate face nimic, pentru că faptul este deja consumat. Dă-i un ultimatum: spune-i că are de ales între alcool și tine. Nu te teme că se va supăra. Cu cât îl cocoloșești mai mult acum, cu atât vei regreta mai târziu. Dar să știi că, în asemenea cazuri, numai și numai hotărârea lui este aceea care va conta. Oricât de multe rugăminți și amenințări ai avea, dacă el nu realizează că trebuie să se oprească, oricând va fi expus și poate ceda cu prima ocazie. Chiar și după ce se hotărăște, chiar și dacă au trecut ani de zile, poate ceda într-un moment dificil. Tot ceea ce ai tu de făcut este să-l faci să înțeleagă că: 1) alcoolismul este o problemă deosebit de gravă și 2) dacă vrea să fie cu tine, trebuie să fie sobru. S-ar putea să ai nevoie de ajutor specializat. Pentru susținere, te sfătuiesc să apelezi la un psiholog specializat pe asemenea probleme cu care să lucrezi și chiar să-l convingi și pe iubitul tău să lucreze.

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii