Mergi direct la conținut »
Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Iubirea vieții mele, un turc, mi-a spus că are familie în țara lui și mă roagă să-l iert”
Relații Libertatea > Lifestyle > Relații

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Iubirea vieții mele, un turc, mi-a spus că are familie în țara lui și mă roagă să-l iert”

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Silvia și am 32 de ani. Până acum am avut câteva relații eșuate, dar cea de acum m-a dat complet peste cap și nu știu dacă mai am vreo șansă să-mi revin. Acum un an m-am îndrăgostit de un cetățean turc. Toți prietenii îmi spuneau să-mi văd de treabă, că nu e pentru mine, că e din altă cultură, că îmi complic viața fără rost. Nu i-am ascultat. Era atât de frumos totul, eram atât de îndrăgostiți și totul mergea atât de perfect. Până într-o zi, când a dispărut brusc. Nu mai răspundea la telefon, nici la mesaje, pe nicio rețea de socializare. Parcă dispăruse! M-am dus la el acasă, am sunat, am bătut… nimic! Ca în filmele de groază! După trei săptămâni în care am fost mai mult neom, a reapărut. Spășit, trist și plin de amar. Mi-a mărturisit că e căsătorit, că are familie în țara lui, că trebuie să se întoarcă și că trebuie să ne despărțim. Că îi pare rău, că mă roagă să-l iert… Cum să mai trăiesc eu? El e iubirea vieții mele. Ce-am trăit cu el n-am mai trăit cu nimeni! Te rog, dă-mi un sfat, cum să-mi revin? Ce să fac?

Adela răspunde:

Dragă Silvia,

Ceea ce povestești tu este tragic, însă ce mă uimește cel mai mult este faptul că pari să nu realizezi că acest bărbat te-a mințit. Îl vezi ca pe o victimă, când el, de fapt, este exact opusul acestei ipostaze. Când un bărbat se căsătorește, își asumă această situație și nu se ascunde de ea. Dacă ar fi fost un om onest, primul lucru pe care ți l-ar fi spus ar fi fost că e căsătorit, nu te-ar fi pus în această situație traumatizantă. Cred că, în primul rând, trebuie să realizezi că nu ești doar victima vieții, ești victima lui. Desigur, este foarte bine să-l ierți, dar înainte de asta dă-ți voie și să te superi pe el. Asta te va ajuta să înțelegi că ai toate șansele să întâlnești pe cineva mai potrivit, care să te iubească și să nu te mai mintă. E firesc să fii atașată de el, e normal să suferi în acest moment, dar asta nu înseamnă că nu-ți vei reveni. În timp, te vei liniști, te vei regăsi pe tine însăți și vei învăța să te bucuri de viață, indiferent dacă vei fi într-o altă relație sau nu. Până la urmă, după toate câte s-au întâmplat, observă că ești tot tu, așa cum erai și înainte să-l fi întâlnit pe el. Ești tânără, sănătoasă, ai toate posibilitățile înainte. Nu te crampona de o relație nereușită, sunt atâția oameni pe care îi poți iubi și cu care ai putea fi mult mai fericită. Ai încredere că există și pentru tine ceva mai bun. Dar deocamdată, concentrează-te asupra nevoilor sufletului tău până te vindeci. După care, pornește mai departe…

Close
Închide
  Close