Mergi direct la conținut »
Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Lucrez, de 6 ani, alături de iubitul meu. Avem, însă, un coleg nou, care îmi face o curte acerbă”
Relații Libertatea > Lifestyle > Relații > Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Lucrez, de 6 ani, alături de iubitul meu. Avem, însă, un coleg nou, care îmi face o curte acerbă”

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Lucrez, de 6 ani, alături de iubitul meu. Avem, însă, un coleg nou, care îmi face o curte acerbă”

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Sunt într-o relație de 6 ani, și suntem și colegi de serviciu. Așa ne-am cunoscut, așa ne-am obișnuit, așa am fost mereu. Ne înțelegeam foarte bine până când a apărut un nou coleg, care îmi face o curte acerbă, cu toate că știe că eu sunt cu iubitul meu de atâția ani, și i-au spus și ceilalți colegi să nu se bage între noi, că noi avem un cuplu solid și urmează să ne căsătorim și tot tacâmul. El cred că nu se poate abține, pentru că de cum ajunge în preajma mea, cum îl ia gura pe dinainte. Că ce bine arăt, că îi fac ziua mai frumoasă, că sunt o comoară și tot așa. Al meu a îndurat el cât a îndurat, dar nu mai poate nici el. Iar eu, trebuie să recunosc că îmi place să mi se spună asemenea cuvinte, mai ales că al meu nu prea se pricepe la romantisme și declarații. Seara cât ajungem acasă, e taciturn și stă în ale lui, se uită la televizor sau stă pe net, abia dacă mă bagă în seamă. Nu mi-a făcut nicio criză, nu-mi face reproșuri, dar nici nu mai e ca înainte. Nu știu cum să procedez, nu vreau să-mi stric relația, dar nici nu știu cum să-l potolesc pe acest coleg. Menționez că nu m-am îndrăgostit de el, este doar cel mult un flirt nevinovat. Dragă Adela, spune-mi, tu ce ai face în locul meu?

Adela răspunde:

Draga mea,

Dacă tot mă întrebi așa direct, îți răspund și eu tot la fel: mi-aș căuta un job mai bun. Și așa, după atâția ani, e timpul să evoluezi în carieră. Și, ca să nu se simtă iubitul tău – pe care nu vrei să-l pierzi – în pericol, îți schimbi tu serviciul, nu el. Prin urmare, acum e momentul să te reinventezi dacă îți doreai, sau să faci acea mutare revoluționară care vă va împrospăta viața și relația. Oricum nu era cazul să stați atât de mult împreună, așa vă tociți relația, nu mai aveți să vă spuneți nimic nou, vă plafonați și trăiți într-o dulce amorțire, cumva mulțumiți, dar fără ”foc”. Faptul că nu-ți face reproșuri și scandal arată că e introvertit, nu că nu are gânduri în legătură cu ceea ce se petrece. Genul acesta de oameni trec la fapte când nu te aștepți, și pot fi extrem de surprinzători. Cine știe ce planuri își face, cine știe cum se gândește el să rezolve problema. Există, desigur, și posibilitatea să nu-și dea voie să primească acele gânduri în sfera conștientă, și atunci probabil că nici măcar nu-și dă seama că suferă. Atunci e și mai periculos, căci dacă ține în el emoții intense, se poate îmbolnăvi. Oricum, va trebui cumva să reiei firul comunicării cu el. Poate încerci să i-o mai și retezi amorezului de la serviciu, ca să-și dea seama toată lumea cine este pentru tine alesul.

Close
Închide
  Close