MENIU CAUTĂ
09 Ian. 2018 22:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „M-am măritat virgină, iar acum nu-l mai suport pe soțul meu”

Distribuie
De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Îți scriu într-o problemă foarte delicată, în speranța că îmi vei da un sfat care să mă ajute. Sunt căsătorită de trei ani, și deja nu-l mai suport pe soțul meu. M-am măritat virgină, pentru că am vrut să respect toate regulile și tradițiile, sperând că în acest mod nu am cum să greșesc și să sufăr. Însă, ceea ce așteptam cu emoție să fie ”noaptea nunții” s-a dovedit a fi un coșmar! Soțul meu s-a năpustit asupra mea cu o vulgaritate de care nu îl credeam în stare. Nici urmă de romantism! Și, dacă am sperat că lucrurile se vor îmbunătăți în timp, nu s-a petrecut deloc așa, chiar dimpotrivă! Aproape că mă violează de fiecare dată când vrea sex! Nu îndrăznesc să-i zic nimic, de teamă să nu devină violent. Mă uit în jurul meu la alte cupluri de prieteni care par fericiți. Eu mă prefac și mi-e pur și simplu jenă să spun cuiva prin ce trec. Am început să mă gândesc: oare pentru mine nu va exista niciodată fericire în iubire? Sunt încă tânără, nu am nici 30 de ani, chiar nu mai am nicio șansă? Oare ar trebui să divorțez? Te rog să mă ajuți cu un sfat, îți mulțumesc.

Adela răspunde:

Draga mea,

Înainte de a apela la soluția extremă trebuie să te asiguri că ai făcut tot ceea ce era omenește posibil să-ți face datoria de soție iubitoare. Nu mi-ai spus cât de îndrăgostită ai fost de soțul tău la începutul relației voastre, nici ce fel de comunicare există între voi în alte domenii, în afara celui sexual. Dacă ați reușit să construiți o prietenie frumoasă între voi, atunci, cu umor și jucăușenie, îl vei putea respinge în așa fel încât el să înceapă să-și ia seama. Dacă, însă, între voi este o stare de tensiune în care el te domină emoțional iar ție îți este frică să te exprimi în fața lui, atunci e mai delicat, într-adevăr. Oricum ar fi, este necesar să-ți învingi teama și să îi spui ce simți, să vezi cum reacționează. Cine știe, poate felul în care îi spui îl pune pe gânduri și, dacă ține la tine, va fi motivat să-și corecteze comportamentul. Dacă, însă, reacționează agresiv, atunci e clar că nu ai cu cine să stai de vorbă și ești nevoită să divorțezi. Dacă ți se pare prea greu să interacționezi cu el, dată fiind lipsa ta de experiență, poate reușești măcar să-l convingi să apelați la un psiholog specializat în terapie de cuplu. Nu e o garanție, dar să știi că există și cazuri în care terapia face minuni!

Comentarii