MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2018 07:48

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Mi-am părăsit soțul, după ce m-a înșelat, dar acum fetița noastră este tristă”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Bună Adela,

Am 42 ani , sunt impreuna cu sotul meu de 12 ani, casatoriti legal de 7 ani  si avem o fetita de 6 ani. Acum o luna am descoperit ca sotul meu are o aventura cu o colega de serviciu nou angajata. Am facut munca de detectiv adunand indicii clare privind infidelitatea lui. Nu este prima data cand sotul meu este interesat de alte femei, inclusiv cand eram insarcinata am descoperit mesaje compromitatoare cu femei abordate pe site-uri de socializare. Atunci am trecut peste dezamagire, dar acum , in urma certurilor declansate de noile descoperiri am decis sa locuim separat o perioada. Eu sunt linistita in noua ipostaza de femeie singura dar fetita este bulversata de schimbare, nu intelege de ce tatal ei nu mai locuieste cu noi si sufera teribil, reletia dintre tata si copil fiind buna. Ma simt vinovata ca am pus sentimentele mele pe primul plan in detrimentul copilului, dar simt ca nu pot sa-l iert si sa ne continuam viata ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Cum ar trebui sa procedez, care este decizia corecta.

Adela răspunde:

Draga mea,

Dacă ai fi rămas cu soțul tău de dragul fetiței, ai fi fost tristă, iar ea ar fi simțit… și ar fi suferit. Oricum ai lua-o, cea mică ar fi expusă. Dacă măcar are o mamă liniștită, mai devreme sau mai târziu se va liniști și ea. Partea grea pentru tine este că, în situația dată, ești obligată să-l ierți pe soțul tău, în așa fel încât să nu-i creezi copilului sentimente ostile față de tată. Vorbește-i frumos despre el, permite-i să vină în vizite, chiar dacă ție ți-e greu. Asta e necesar să faci, de dragul copilului: să rămâi prietenă cu tatăl. În rest, fiecare cu viața lui. Și poate că acum lucrurile sunt tensionate și este greu, dar crede-mă că am văzut familii care s-au refăcut în acest mod, sau familii care au rămas împreună ca prieteni, chiar dacă fiecare din cei doi soți au acum pe altcineva. Iar copiii s-au adaptat, pentru că ei simt și înțeleg mult mai multe decât suntem noi dispuși să credem. Dacă tu ai fi rămas cu soțul tău în această situație, în timp, ai fi adunat o mulțime de resentimente, pe care le-ai fi pus, mai târziu, în spatele fetiței. De cele mai multe ori, femeile care fac această alegere le-o reproșează mai târziu copiilor, făcându-i să se simtă vinovați. Chiar dacă e important ca un copil să crească într-un climat echilibrat, cu mamă și cu tată, este și mai important să existe într-un mediu emoțional armonios.

Comentarii