MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Nu am cuvinte să-ți explic ce sentimente am”

Distribuie
De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună Adela,

te urmăresc de foarte mult timp,am citit sfaturile tale și îmi doresc să îmi dai și mie un sfat. Am 29 ani și stau în chirie la casă de un an, proprietarii au un băiat de 22 ani și îmi place de el ,nu am cuvinte sa îți explic ce sentimente am atunci când îl văd. Cred ca și lui îi place de mine, dacă îi cer să mă ajute vine și mă ajută. Cand ne întâlnim prin casă sau vorbim se uită în ochii mei și uită să își mai ia privirea, când plec undeva mă întreabă unde mă duc, ce fac, când îl chem ca să fac ceva la telefon ce nu știu eu stă atât de aproape de mine ne mai și atingem mâinile și nu se ferește. Eu stau la o distanță foarte mare de casă și când vin de la părinți îi cer sa vină după mine la gară cu mașina vine, nu am curaj să îi spun că îmi place de el și nici el nu are curaj. Zilele aceste l-am invitat să vină cu mine la o petrecere la ziua prietenei mele, a rămas surprins că l-am invitat și mi-a spus că să vadă dacă nu are treabă  (părinți lui au o afacere în care și el îi ajută ) și că îmi dă un răspuns în 2 zile, acel răspuns a venit  cu un „nu pot veni”. Eu nu știu ce să cred și nu știu dacă mai are rost să aștept (de luni întregi aștept) să facă el un pas sau să îi spun eu ce simt pentru el? M-a pus în ceață și nu știu dacă chiar îi place de mine sau nu.Te rog dă-mi un sfat și te mai rog dacă postezi poveste asta te rog să îmi ascunzi poza și numele. Mulțumesc mult și aștept sfatul tău.

Adela răspunde:

Draga mea,

Cel mai probabil, el este speriat de diferența de vârstă dintre voi, și probabil că îi este și mai greu să facă vreo mișcare când sunteți tot timpul sub ochii alor lui. Din câte spui, băiatul se simte atras de tine, dar nu cred că e cazul să-ți faci prea multe iluzii în legătură cu asta: la vârsta lui, să aibă o femeie atât de aproape este o tentație la care cu greu îi poate rezista. Și dacă mai spui și că ai lui au o afacere, probabil că se pune în discuție și orgoliul familiei. Dacă se cred niște mici aristocrați, cum or să-și lase ei odrasla să se combine cu o fată de departe, care mai e și cu șapte ani mai mare decât el?! Dacă simți că merită să investești în sentimentele tale pentru el, poate că n-ar fi rău să încerci să-ți găsești o altă gazdă. Cu ocazia asta scapi și de tensiunea de a-l avea toată ziua în preajma ta, și te lămurești și dacă însemni ceva pentru el. Dacă vei pleca, iar el ține la tine, te va căuta și veți putea avea o relație care să nu mai fie doar conjuncturală. Dacă nu mai dă niciun semn, atunci e clar că n-are rost să te mai gândești la el. Cu atât mai mult cu cât este atât de dependent de ce cred ai lui și este atât de ușor influențabil.

Comentarii