MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Nu pot să scap de inhibiții… sunt foarte rușinoasă”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

 

Dragă Adela,

Am 24 de ani și am un partener de 10 luni, dar nu pot să scap de ihhibiții… sunt foarte rușinoasă și nu vreau să îl pierd din motivul asta! El e foarte deschis cu mine și nu e rușinos deloc, dar nu știu cât mă va accepta așa! Am încercat să mă schimb, dar nu merge.

 

Adela răspunde:

 

Draga mea,

 

Câtă vreme sunteți doar tu și el, ia-ți inima-n dinți și depășește-ți această timiditate. Nu trebuie să o faci brusc. Propune-ți câte un gest mic cu fiecare întâlnire. El nu trebuie să observe neapărat că tu ești rușinoasă. Poți să-i distragi atenția atunci când face ceva cu care încă nu ești de acord. Întâlnirea voastră se poate transforma într-un joc frumos, cu condiția ca tu să reușești să intri în această stare de joc. Faptul că mi-ai scris să mă întrebi despre asta arată că în tine există resurse pentru a-ți depăși problema. De fapt, ce mă îngrijorează pe mine mai mult nu este că ești un pic rușinoasă, ci că ți-e teamă să nu-l pierzi. Aceasta este frica pe care tu ai nevoie să o înfrunți cel mai tare. Te sfătuiesc să lucrezi cu un coach sau cu un psiholog pentru a-ți amplifica încrederea în sine. Dincolo de toate acestea, să știi că una dintre cele mai sigure metode de a ține un bărbat lângă tine este să nu-i dai chiar totul pe tavă, adică… exact ce reușești tu cu timiditatea ta. S-ar putea ca tocmai faptul că trebuie să lupte pentru a te avea să-l incite să continue. Prin urmare, poți transforma o slăbiciune într-o calitate. Depinde numai de tine.

Comentarii