MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Simt că i-am iertat prea multe și că m-a păcălit cu vorbe”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,
Mă confrunt cu o problemă. Am o relație de aproape 4 ani. El a fost însurat, apoi s-a despărțit… Eu habar nu aveam. Am aflat dintr-o întâmplare de căsătorie. Am rămas cu el, dar problema e că acum sunt nesigură de mine. Pur și simplu simt că i-am iertat prea multe și, de fiecare dată când am vrut să mă despart, m-am lăsat păcălită de vorbe. Acum vreau să mă separ de el, să fiu singură, dar nu înțeleg de ce nu îi pot spune verde în față. Am nevoie de ajutor, te rog. Oare sunt eu problema?

 Adela răspunde:

Draga mea,

Nu cumva undeva, în inima ta, încă mai vrei să-l ierți? Cine știe, poate că nu a mai considerat că e necesar să-ți mărturisească faptul că e însurat, de vreme ce a ”rezolvat” problema divorțând. Și poate că atunci când nu-ți spunea, o făcea pentru că avea un plan – să se despartă – ceea ce, până la urmă, a și făcut. Și, după ce a făcut atâtea eforturi doar ca să nu te împovăreze și pe tine cu problemele lui, tu îl părăsești. Îți dai seama cât de neînțeles se va simți?! Poate că ești încă sub șocul descoperirii, și atunci e normal să fii afectată. În timp, după ce te vei mai liniști, după ce îl vei ierta, se prea poate să începi să apreciezi că te-a ales pe tine – mai ales dacă îl iubești cu adevărat. Dacă îți este greu, îi poți scrie că ai nevoie de un timp, și-i explici foarte clar pentru ce. Trebuie neapărat să-i pui în vedere ca, dacă vrea să mai rămână lângă tine, să învețe să fie sincer și să nu-ți mai ascundă lucruri de o asemenea anvergură. Cât despre curajul de a-ți lua inima-n dinți și a face acest gest, nimeni și nimic nu-l poate face în locul tău. Va trebui să te hotărăști să te arunci în gol. Dacă nu poți, mai așteaptă, nu forța. Sunt două posibilități: ori te calmezi și rămâi cu el, ori vei fi atât de măcinată de aceste gânduri încât, la un moment dat, nu vei mai suporta și vei răbufni.

Citește mai multe despre casatorie pe Libertatea.

Comentarii