Numele meu este Alin, am 35 de ani și am o relație sau mai exact o căsnicie (chiar dacă nu suntem căsătoriți), cu Adina de 13 ani. Avem 2 copii, un băiețel de 6 ani și o fetiță de 4 ani. Țin să precizez că ea este mai mare cu 5 ani decât mine.

Apelez la ține pentru că, de la o vreme, Adina refuză să facă dragoste cu mine (nu tot timpul!). Zice că nu tot timpul are dorința de a face dragoste, că după nașteri corpul ei s-a schimbat, că în anumite dăți face dragoste doar că să nu mă supăr eu (ceea ce am simțit și eu). E drept că nu e tot timpul așa, mai sunt și momentè când se vede că are dorința de a face dragoste,dar foarte rar.

Și în pat, seara, adoarme foarte repede și dacă încep să o mângâi nu reacționeaZă pozitiv. Tare mi-e frică să nu fi găsit interes pt altcineva. Sper din tot sufletul să nu fie așa, chiar am întrebat-o și mi-a răspuns că nu.

Țin să mai precizez că în ultimul an am tot fost plecat cu lucrul, mă întorc în fiecare vineri seara și plec luni dimineața. Ea lucrează tot timpul de la 8 la 18:30 și sâmbătă până la 13.

În casă cu noi mai trăiește și mama ei, care ne ajută foarte mult cu copiii și este o persoană cu bun simt și nu se bagă în viață noastră.

Sper să mă poți ajuta.

Mulțumesc frumos!

Adela răspunde:

Dragă Alin,

Spui că Adina este cu 5 ani mai mare decât tine, prin urmare tocmai a schimbat prefixul. Trebuie să știi că, pentru o femeie, vârsta de 40 de ani e destul de delicată. Corpul începe să se îndrepte către menopauză, chiar dacă mai are încă mult până acolo. Mai ales dacă a mai născut și doi copii, nu e foarte simplu pentru ea, cu atât mai mult cu cât aceste transformări apar gradat și cu greu îți dai seama de ele. Spre exemplu, ai observat dacă Adina a luat câteva kilograme în plus în ultima perioadă? Acesta este cam primul semn că metabolismul a început să încetinească, și orice femeie ar trebui să ia măsuri când se ajunge aici. De asemenea, stresul, oboseala și lipsa apetitului sexual reprezintă alți indicatori importanți. Perioada de înainte de menopauză poate fi trecută mai ușor dacă femeia începe să facă mișcare în mod regulat și dacă ia suplimente cu vitamine și minerale, recomandate de medicul specialist. Cel mai bine ar fi ca Adina să-și facă un abonament la cea mai apropiată sală, unde să meargă măcar o dată, de două ori pe săptămână, sau să-i faci cadou un mic stepper de apartament, pe care să lucreze în timp ce se uită la serialul preferat. Apoi, să meargă la medicul ei de familie, care îi va prescrie vitaminele și mineralele necesare pentru ea, sau o va direcționa către analizele și medicii de care are nevoie în această situație. Dacă o susții și tu și o încurajezi, treptat lucrurile ar trebui să intre pe un făgaș normal.